Laatste nieuws over Netflix

House of Cards seizoen 5 komt ook op Netflix

House of Cards seizoen 5 Netflix
House of Cards wordt in 2017 voorzien van een vijfde seizoen. Daarmee komt er voorlopig dus nog geen einde aan het succesverhaal van Netflix. De serie is het pronkstuk van de streamingdienst en dat zal voorlopig dus ook zo blijven. Er wordt wel afscheid genomen van één van de pijlers van het succes. Schrijver Beau Willimon vindt het na vier seizoenen mooi geweest en heeft laten weten toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

Het vierde seizoen van House of Cards moet nog op Netflix verschijnen. Op 4 maart krijgt de serie een vervolg, maar nu al is dus bekend geworden dat er nog meer in het vat zit. House of Cards seizoen 5 verschijnt in 2017 op Netflix en dat zal ongetwijfeld weer rond de maanden februari en maart zijn, zoals inmiddels traditie is. Het heugelijke nieuws werd door Netflix en House of Cards wereldkundig gemaakt via social media. Met de kort, maar krachtige tekst ‘We’re Not Done Yet’ werd aangegeven dat Frank Underwood nog lang niet klaar is met het uitvoeren van zijn snode plannen.

Einde van House of Cards

Dat er nu al duidelijkheid is gegeven is prettig voor de echte House of Cards-fan. Na het vierde seizoenen kan er uitgekeken worden naar seizoen vijf. De laatste maanden werd er her en der gesuggereerd dat het ook zomaar einde verhaal kon zijn voor House of Cards na het vierde seizoen. Hier waren zelfs hele theorieën voor. Bijvoorbeeld de theorie van het kaartspel. Een pak kaarten telt vier keer dertien kaarten. Een totaal van 52 dus. House of Cards heeft er straks vier seizoenen op zitten, van ieder dertien afleveringen. In totaal 52 afleveringen dus. Met de boodschap dat er op zeker een vijfde seizoen komt is met die onzekerheid korte metten gemaakt.

Het wordt wel afwachten welke kant House of Cards op gaat in seizoen 5. Willimon schreef voor alle seizoenen van House of Cards, maar heeft nu aangegeven dat hij het tijd vindt voor een nieuwe stap in zijn carrière. Met een Oscar nominatie op zak, voor zijn werk voor House of Cards liggen de klussen ongetwijfeld voor het oprapen. Netflix zal dus op zoek moeten gaan naar een nieuwe showrunner. Het is nog niet bekend wie deze job op zich zal nemen.


 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?