Laatste nieuws over Netflix

House of Cards stopt, opnames voorlopig stilgelegd

Na het nieuws dat House of Cards na zes seizoenen stopt is nu bekend geworden dat de opnames van dit nieuwe seizoen voorlopig stil zijn gelegd. Netflix en Media Rights Capital hebben dit besluit genomen, naar aanleiding van de aantijgingen aan het adres van Kevin Spacey. Onderaan dit bericht lees je een verklaring van Netflix en MRC.

Netflix Originals

Met House of Cards zette Netflix zichzelf definitief op de kaart als het gaat om het produceren van eigen series. Vanaf dat moment werd eigen content voor Netflix steeds belangrijker en kwamen er succesreeksen als Orange is the New Black, Narcos en Stranger Things.

House of Cards blijft echter het paradepaardje voor Netflix. Daarmee werden ook de eerste prijzen in de wacht gesleept door de streamingdienst. Met name Kevin Spacey, Frank Underwood in House of Cards, en Robin Wright (Claire Underwood) tilden de serie naar een hoger niveau.

House of Cards seizoen 6 op Netflix

Wanneer House of Cards seizoen 6 precies op Netflix te zien zal zijn is nog niet bekend. Netflix moet het nieuws zelfs nog bevestigen, maar THR is zeker van zijn zaak. In 2018 zal House of Cards seizoen 6 verschijnen en dat zal tevens het slotstuk van de serie vormen. Eerder in oktober werd al duidelijk dat een zesde seizoen van House of Cards in de pijplijn zat, toen er nabij de opnamelocatie een schietpartij plaatsvond. Ook daarna bleef een officiële bevestiging vanuit Netflix uit over House of Cards seizoen 6.

Het vijfde seizoen van House of Cards verscheen dit jaar in mei op Netflix en dat was al opmerkelijk laat. De eerdere seizoenen waren namelijk in de wintermaanden verschenen. Ook het uitblijven van een officiële aankondiging van seizoen 6, zo lang na het vijfde seizoen, zorgde voor vraagtekens. Of seizoen 6 ook weer halverwege het jaar (in 2018) komt is nog niet duidelijk. Wel is bekend dat het wederom uit dertien afleveringen zal bestaan.

Kevin Spacey in opspraak

Kevin Spacey is als gezegd één van de dragers van de serie. Hij is zowel voor als achter de camera’s betrokken bij de ontwikkeling van House of Cards. De geprezen acteur kwam maandag echter in opspraak, omdat Anthony Rapp hem beschuldigde van seksuele intimidatie. De Star Trek: Discovery-acteur vertelde dat hij dertig jaar geleden op veertienjarige leeftijd zou zijn aangerand door Spacey op een feestje van de acteur in New York. Spacey reageerde daarop met een bericht op social media, maar ook dat viel niet goed. Spacey gaf namelijk aan dat hij dronken zou zijn geweest en het incident zich niet kon herinneren. Daarnaast kwam de acteur definitief uit de kast als homoseksueel en dat werd weer als verkeerde timing gezien. Critici zien het als een afleidingsmanoeuvre.

Media Rights Capital, producent voor Netflix en House of Cards, kwam maandag tevens met een statement over de aantijgingen aan het adres van Spacey. “Media Rights Capital en Netflix zijn zeer ontsteld over het nieuws van afgelopen nacht over Kevin Spacey. Naar aanleiding van de aantijgingen zijn er directeuren van beide bedrijven afgereisd naar Baltimore, om met de cast en crew te praten en er voor te zorgen dat zij zich veilig en gesteund voelen. Zoals eerder gepland is Kevin Spacey momenteel niet op de opnameset.”

UPDATE 31 oktober: Dinsdagavond is er een update gegeven aan door Netflix en MRC, dat betrokken is bij de productie van House of Cards. In die verklaring werd aangegeven dat de opnames van het zesde seizoen van House of Cards ‘tot nader orde stil zijn gelegd’. De bedrijven willen de tijd nemen om te huidige situatie, die na de aantijgingen aan het adres van Spacey zijn ontstaan, te bekijken. De beslissing is genomen in het belang van de cast en crewleden van House of Cards.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?