Laatste nieuws over Netflix

Huiveringwekkende serie The Alienist in april op Netflix

Netflix heeft de releasedatum van The Alienist bekendgemaakt. De streamingdienst verwierf de internationale uitzendrechten, waar The Alienist in Amerika te zien is bij kabelaar TNT. Daar is de eerste aflevering zeer goed ontvangen.

Topcast en crew

Aan The Alienst werkten diverse grote namen uit Hollywood mee. Niet alleen bestaat de cast uit A-acteurs, zoals Dakota Fanning (Brimstone), Daniel Brühl (Inglourious Basterds) en Luke Evans (Beauty and the Beast), maar ook achter de schermen was kwaliteit aanwezig.

Zo werden drie van de tien afleveringen geregisseerd door de Belg Jakob Verbruggen. De regisseur bouwde de afgelopen jaren een flinke reputatie op. Eerst in België met Code 37 en Zuidflank, daarna ook in het buitenland. Zo regisseerde hij The Fall en London Spy. In 2016 werd Verbruggen aangewezen om twee afleveringen van House of Cards seizoen 4 te regisseren. Nu is hij dus ook betrokken bij The Alienist.

The Alienist seizoen 1 op Netflix

The Alienist seizoen verschijnt op 19 april op Netflix. In Nederland zullen dan direct alle afleveringen – 10 stuks – beschikbaar zijn bij de streamingdienst. In Amerika is het eerste seizoen dan net afgerond, waarna Netflix de serie dus wereldwijd mag aanbieden. The Alienist is een moordmysterie en speelt zich af in de negentiende eeuw in New York. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Caleb Carr.

The Alienist draait om Laszlo Kreizler (Brühl), een briljante en obsessieve ‘Alienist’. Hij weet hoe geesteszieke patiënten behandeld kunnen worden. Hij wordt in gezet in de jacht op een ritualistische moordenaar, die het gemunt heeft op jonge jongens. John More (Evans) en Sara Howard (Fanning) staan hem bij. More is een illustrator voor een plaatselijke krant, terwijl Sara een secretaresse is, met de ambitie om de eerste vrouwelijke politiedetective te worden. Zij doen er alles aan om het moordmysterie op te lossen.

Vanaf 19 april is The Alienst seizoen 1 beschikbaar op Netflix. Bekijk hieronder de trailer

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?