Laatste nieuws over Netflix

Idris Elba bevestigt: afsluitende Luther-film maken in 2021

Luther zal niet terugkeren als serie, toch is het verhaal nog niet helemaal voorbij. Acteur en bedenker Idris Elba liet een half jaar geleden al weten dat het maken van een afsluitende film dichtbij was. Nu is er groen licht.

Vijf seizoenen DCI John Luther

De keiharde politieserie Luther begon in 2010 en heeft inmiddels vijf seizoenen gedraaid. Er kwamen wel steeds grotere pauzes tussen de seizoenen. Zo verscheen de vierde campagne in 2015 en keerde DCI John Luther in 2019 terug voor het vijfde seizoen. Alle afleveringen van de BBC-serie zijn te zien op Netflix.

Film is dichtbij

Een zesde seizoen zal er niet komen, zo liet acteur Elba afgelopen zomer weten tijdens een perspraatje. “Ik heb het heel duidelijk gemaakt dat ik Luther graag terug zie keren als een film. En ik kan vertellen dat we ontzettend dichtbij het punt zijn dat er daadwerkelijk een film komt.”

Sven en Along Came a Spider

Het is niet voor het eerst dat hij sprak over een film. In 2018 werd al duidelijk dat schrijver Neil Cross een script aan het maken was voor dit mogelijke slotstuk. Elba in 2018: “Luther heeft alle ingrediënten van klassieke films zoals Seven en Along Came a Spider. Ik denk dat we proberen om dat als blauwdruk te gebruiken om zelf iets te creëren. Het moet de serie overstijgen. Groter en misschien ook internationaler.”

2021 wordt het jaar

Nu heeft Elba laten weten dat de Luther-film echt in productie gaat. Dat deed hij bij Capital FM, één van de grote Britse radiozenders. Hij liet weten wat hij in 2021 allemaal gaat doen. En het belangrijkste daarbij is Luther: The Movie.

Luther is keihard en obsessief

DCI John Luther leeft voor zijn werk en vergeet daardoor zijn privéleven nog wel eens. Het komt hem al snel duur te staan, wat hem alleen nog maar meer obsessief maakt in zijn werk. Soms is hij keihard en dat komen zowel zijn collega’s als zijn tegenstanders hard te staan. Vooral wanneer hij niet meer weet wie hij moet vertrouwen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?