Laatste nieuws over Netflix

In deze films en series zie je de cast van La Casa de Papel terug

De immens populaire Netflix-serie La Casa de Papel heeft een paar carrières gemaakt, dat kun je toch wel stellen. Maar in welke series vind je de sterrencast van de Original precies terug? Wij zetten het voor je op een rijtje!

Series

Élite

Jamie Llorente (Denver), María Pedraza (Alison Parker in seizoen 1 en 2) en Migual Herrán (Rio) spelen allemaal een rol in het Spaanse tienerdrama Élite. Het drietal komt vooral prominent naar voren in het eerste seizoen van die serie, waarna ze een klein beetje van het toneel verdwijnen. In seizoen 1 zijn ze echter niet te missen én heel belangrijk voor het verhaal.

Toy Boy

María Pedraza (nogmaals: Alison) doet ook al mee in de erotische thrillerserie Toy Boy, die het verhaal vertelt van een mannelijke stripper die zijn naam probeert te zuiveren als hij ten onrechte veroordeeld wordt voor doodslag.

Paquita Salas

Paquita Salas is misschien wat minder bekend, maar zeker niet onbemind. De serie staat namelijk bekend als een van de allerbeste komedieshows van Spanje! Belén Cuesta (Julia uit seizoen 3 van La Casa de Papel) speelt een van de hoofdrollen, maar Úrsula Corberó (Tokyo) doet ook mee… en ze speelt zichzelf.

Vis a Vis

Wie La Casa de Papel kent, kent Vis a Vis hoogstwaarschijnlijk ook wel. De gevangenisserie is te vergelijken met Orange is the New Black, maar dan nog wat rauwer. Regisseur Álex Pina heeft niet alleen La Casa bedacht, maar ook Vis a Vis. Alba Flores (Nairobi) en Najwa Nimri (Alex Sierra in seizoen 3 t/m 5) spelen gevangenen in deze serie.

Sky Rojo

Sky Rojo beschikt over een nog onbekend castlid van La Casa de Papel: Miguel Ángel Silvestre komt namelijk pas in seizoen 5 voorbij op je televisiescherm, de Spaanse acteur (een oud-tennisser) kruipt in de huid van het nieuwe personage René.

Films

Gun City

Jaime Lorente (Denver) en Paco Tous (Moscow) spelen ook in Gun City vader en zoon. Het betreft een gangster-dramafilm die zich in 1920 afspeelt in de Catalaanse hoofdstad Barcelona.

Durante la Tormenta (Mirage)

Álvaro Morte (Professor) heeft een rol in de sciencefictionfilm Durante la Tormenta, over een storm die de ruimte-tijdcontinuüm in de war gooit. Dat biedt onze favoriete professor echter de mogelijkheid om een moord van 25 jaar geleden te voorkomen!

¿A quién te llevarías a una isla desierta? (Who Would You Take to a Desert Island?)

Jaime Lorente (Denver) en María Pedraza (Alison Parker) vormen een team in deze dramafilm over een groep jongvolwassenen die moeten dealen met grote veranderingen in hun leven. Ze besluiten nog één keer met z’n allen uit te gaan, maar dan wordt hun vriendschap op de proef gesteld…

Errementari

Itziar Ituño (Raquel Murillo/Lisbon) doet mee in Errementari, een film die het midden houdt tussen horror en fantasy, en een Baskisch volksverhaal vertelt. Een smid neemt het op tegen de duivel om een weerloos kind te redden.

El Silencio del Pantano (The Silence of the Marsh)

In deze thrillerfilm vinden we Pedro Alonso (Berlin) terug. El Silencio del Pantano gaat over een misdaadverslaggever voor wie het grensgebied tussen fantasie en realiteit steeds grijzer wordt als hij corruptie in de politieke wereld van Valencia onderzoekt.

El Aviso (The Warning)

In El Aviso speelt Belén Cuesta (Julia) de vriendin van een slachtoffer van een moordaanslag. Bovendien is ze bevriend met een man die denkt dat hij een voorspellende gave heeft met betrekking tot een moord die zou moeten plaatsvinden in een tankstation in Madrid. Deze film is een sciencefictionthriller.

A Pesar de Todo (Despite Everything)

Belén Cuesta (Julia) speelt in A Pesar de Todo een van vier zussen, die gezamenlijk de identiteit van hun vaders proberen te achterhalen. Ook Blanca Suárez behoort tot de cast van deze dramafilm, zij is bekend van Las Chicas del Cable (The Cable Girls).

Yucatán

Rodrigo de la Serna (Palermo uit seizoen 3 en 4 van La Casa) is in de film Yucatán een meesterdief die zijn voormalige zakenpartner te slim af probeert te zijn.

La Trinchera Infinita (The Endless Trench)

Nóg maar een film met Belén Cuesta (Julia), die in La Trinchera Infinita een vrouw speelt die zich al dertig jaar lang verstopt heeft in haar huis, als gevolg van de Spaanse burgeroorlog.

El Árbol de la Sangre (The Tree of Blood)

Úrsula Corberó (Tokyo) behoort tot de cast van deze arthousefilm over een man en een vrouw die op zoek zijn naar hun roots in het Baskenland. Ook Najwa Nimri heeft een rolletje in de betreffende productie.

Lo Nunca Visto (A Remarkable Tale)

Paco Tous (Moscow) heeft een klein rolletje in deze ietwat racistische komedie over een groep Afrikaanse migranten in een Spaans dorp.

El Silencio de la Ciudad Blanca (Twin Murders: The Silence of the White City)

Itziar Ituño (Raquel/Lisbon) is héél eventjes (niet met je ogen knipperen) te zien in deze thriller.

El Guardián Invisible (The Invisible Guardian), Legado en los Huesos (The Legacy of the Bones) en Ofrenda a la Tormenta (Offering to the Storm)

Een trilogie, drie moordmysteries die zich afspelen in de regio Navarra in Spanje. Paco Tous (Moscow) heeft in de betreffende films geen hoofdrol, maar is wel een flink aantal keren te zien… als medisch onderzoeker!

Hasta el Cielo (Sky High)

Miguel Herrán (Rio) speelt een van de hoofdrollen in deze misdaadthriller, die het verhaal van een dievenbende vertelt. De misdadigers opereren onder de rook van Madrid en op dit moment wordt er een Netflix Original (een serie) gemaakt van Hasta el Cielo, maar het is onduidelijk of Herrán ook daarin meedoet.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?