Laatste nieuws over Netflix

India decor van nieuwe Netflix Original

Spaanse Netflix Original
Er is een Netflix Original in de maak die in India opgenomen wordt. De nieuwe serie is gebaseerd op het boek Sacred Games van schrijver Vikram Chandra. Corruptie, georganiseerde misdaad, politiek en spionage spelen een centrale rol in de nieuw te maken Netflix Original.

Het nieuws werd gemeld door The Indian Express en tegenover die krant liet de schrijver van het boek weten verheugd te zijn dat zijn boek verfilmd wordt. “Ik heb altijd met veel enthousiasme de ontwikkelingen van Netflix gevolgd en ik ben erg blij om met hen en Phantom Films samen te werken.” Phantom Films is de productiemaatschappij die zorg zal dragen voor de serie. Het is in India één van de grootste productiebedrijven van het land, dat ruim 1.3 miljard inwoners telt.

Ook bij Netflix zelf is er veel enthousiasme om in India aan de slag te gaan. Erik Barmack, adjunct directeur van Netflix Originals International, liet bovendien in een reactie weten dat lokaal talent uit India een kans krijgt van Netflix. “We zijn verheugd om samen te werken met Phantom Films en de epische roman van Vikram Chandra tot leven te brengen met de beste Indische en internationale talenten die beschikbaar zijn. Sacred Games versterkt onze toewijding om authentieke lokale verhalen te brengen naar Netflix-leden wereldwijd.”

Netflix niet voor het eerst in Mumbai

De Indiase Netflix serie zal zich grotendeels afspelen in Mumbai. Het is overigens niet voor het eerst dat Netflix filmt in de grootste stad van India. Mumbai speelt namelijk ook een belangrijke rol in een andere Netflix Original: Sense8. Eén van de sensates woont namelijk in Mumbai, waardoor er regelmatig beelden van de stad te zien waren.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?