Laatste nieuws over Netflix

Into the Night seizoen 2: Alles wat we al weten

Into the Night krijgt een tweede seizoen op Netflix. De serie staat bekend als de eerste Belgische Netflix Original en deed het zeker niet verkeerd sinds zijn release op de streamingdienst. De thriller volgt een groep mensen aan boord van een vlucht. Ze blijken een van de weinige overlevenden nu de zon iedereen op zijn pad vermoordt. Achter de schermen wordt inmiddels hard gewerkt aan een tweede seizoen. In dit artikel lees je alles wat we al weten over Into the Night seizoen 2.

Het verhaal

Into the Night is geïnspireerd door het Poolse sci-fi boek The Old Axolotl van Jacek Dukaj. Daar blijkt nog genoeg materiaal van over om ook een tweede seizoen te kunnen maken. In het eerste seizoen maakten we alvast kennis met de verschillende overlevenden. Aan het eind van het seizoen kwam de groep terecht in een bunker waar ze kunnen vluchten voor de dodelijke straling.

Zodra de twee groepen in de bunker terecht komen, krijgen ze al snel te horen dat er een oplossing zou zijn voor het probleem met de zon. Hij mist echter een belangrijk personage dat buiten achter is gebleven. Het is dan ook maar de vraag of de groep in de bunker mag blijven In seizoen 2 lijken we ongetwijfeld te gaan kijken naar de oplossing van het probleem.

De cast

Tot op heden is er nog weinig bevestigd rondom de cast van seizoen 2. We weten in ieder geval dat Coen Bril een rol heeft in het tweede seizoen van Into the Night. De Nederlandse acteur vertolkt de rol van Heremans, een Nederlandse soldaat die in de oude militaire Sovjet-bunker in Bulgarije verblijft.

Daarnaast lijken we ook een aantal castleden van seizoen 1 terug te zien. Denk daarbij aan Pauline Etienne als Sylvie Bridgette Dubois, Jan Bijvoet als Richard “Rik” Mertens en Mehmet Kurtulus als Ayaz Kobanbay. In seizoen 1 namen we ook afscheid van een paar personages. Zo lijken we onder meer Terenzio (Stefano Cassetti) niet terug te zien in seizoen 2.

Vernieuwd

Het eerste seizoen van Into the Night werd begin mei uitgebracht en twee maanden later werd duidelijk dat er ook een tweede seizoen zou worden besteld van de Belgische serie. Een grote verrassing was dat niet, want de Belgische serie had het tot dan toe uitstekend gedaan. Zo had de serie op Rotten Tomatoes zelfs een score van 88% te pakken. De maker van Into the Night vertelde toentertijd: “We zijn sprakeloos door de wereldwijde response op Into the Night en ik ben verheugd door het feit dat we een tweede seizoen gaan doen.”

Into the Night seizoen 2 op Netflix

Netflix heeft nog niet veel bekend gemaakt over de releasedatum van het tweede seizoen van Into the Night. Dat komt mede omdat er nog niet veel bekend is gemaakt over de opnames van seizoen 2. We lijken dan ook best nog een tijdje te moeten wachten op de release van Into the Night seizoen 2. Voor nu verwachten we het tweede seizoen van de Belgische serie niet eerder dan ergens in 2022 op Netflix.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als het bekend is wanneer Into The Night seizoen 2 op Netflix verschijnt? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?