Laatste nieuws over Netflix

Is Bird Box Barcelona een vervolg op Bird Box?

Dat Bird Box Barcelona wel iets te maken heeft met het originele Bird Box is wel duidelijk, maar kunnen we de nieuwe horrorfilm ook een vervolg op de eerste intrede met actrice Sandra Bullock noemen? Wat is de connectie tussen de twee delen?

Bird Box en Bird Box Barcelona

Om gelijk maar met de deur in huis te komen vallen, het antwoord op de eerste vraag is ‘nee’. Bird Box uit 2018 met Bullock werd niet al te best beoordeeld, maar was wel een grote hit voor Netflix. De streamingdienst heeft ongetwijfeld alles in het werk gesteld om de Hollywood-actrice te verleiden tot het meewerken aan een tweede deel, maar dat lijkt ze afgeschoten te hebben. Bullock steekt immers niet onder stoelen of banken dat ze een hekel heeft aan vervolgen, na Speed 2: Cruise Control en Miss Congeniality 2: Armed and Fabulous, die beide flopten.

Spin-off

Bird Box Barcelona is dus geen vervolg, geen tweede deel, maar meer een spin-off. De link naar het origineel zijn de gebeurtenissen die overal ter wereld plaatsvinden, de komst van de wezens waardoor overlevenden gedwongen worden om geblinddoekt door het leven te gaan. De spin-off vertelt het verhaal van een vader en een dochter (gespeeld door Mario Casas en Alejandra Howard) die de handen ineenslaan met andere overlevenden, waarbij ze dat ‘overleven’ graag in stand willen houden.

Dat is echter behoorlijk lastig, niet alleen door de bloeddorstige monsters, maar hun voortbestaan wordt ook nog eens bedreigd door een heuse cult die het op ze voorzien heeft. Deze ‘gekken’ dwingen overlevenden om hun blinddoek af te doen en naar de mysterieuze entiteiten te kijken, met alle gevolgen van dien.

Cameo Sandra Bullock?

Zet je Bird Box Barcelona op, dan hoef je geen cameo van Sandra Bullock te verwachten, ze komt dus niet lang… ook niet heel even. En dat is misschien niet eens zo slecht, omdat het origineel eigenlijk een afgesloten verhaal vertelt. Het personage van Bullock, Malorie, hoeft daarom niet opnieuw opgevoerd worden. Verandering van spijs doet eten, en wat dat betreft hoopt Bird Box Barcelona je een nieuw en origineel horrormaaltje voor te schotelen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?