Laatste nieuws over Netflix

Is Ciri haar krachten kwijt in The Witcher?

Ciri speelde een hoofdrol in de laatste drie afleveringen van The Witcher seizoen 3 en er is een grote kans dat haar rol in het vierde seizoen nog veel groter wordt, na het vertrek van Henry Cavill als Geralt of Rivia. Maar… er is iets geks aan de hand met de prinses van Cintra…

Is er iets geks aan de hand met Ciri?

Althans: is er iets geks aan de hand met de prinses van Cintra? Nu spreken we onszelf natuurlijk tegen, maar het is één van de mysteries van de finaleafleveringen van het jongste seizoen van The Witcher. Wat in ieder geval duidelijk is: in de één-na-laatste aflevering van de fantasyserie dwaalt Ciri rond door de woestijn, waarbij er onder andere een eenhoorn op haar pad komt, ze heeft hallucinaties (van de heks Falka), kortom, er gebeuren allemaal gekke dingen.

Krachten kwijt

Op een gegeven moment komt ze in aanraking met ‘vuurmagie’, waarna ze het wel welletjes geweest vindt. Ze neemt afscheid van haar krachten of ze lijkt ze dan in ieder geval kwijt te raken… En dat wordt hoogstwaarschijnlijk een van de belangrijkste thema’s van seizoen 4! Ciri zal haar magische krachten terug moeten krijgen om echt iets te kunnen betekenen voor het verhaal, en om The Wild Hunt af te schudden.

Witcher-boeken

In de The Witcher-boeken van schrijver Andrzej Sapkowski steekt het overigens net wat anders in elkaar. Daarin raakt Ciri haar krachten namelijk niet kwijt, maar wél de mogelijkheid om te putten uit de bron van haar magie, als je begrijpt wat we bedoelen. De prinses gaat op zoek naar die bron, vindt hem weer en verandert op een gegeven moment in de ‘Lady of Time and Space’. Maar het is inmiddels algemeen bekend dat de scriptschrijvers soms een ander pad kiezen dan Sapkowski en we kunnen dus ook niet met zekerheid zeggen dat dit in seizoen 4 van de Netflix-serie gaat gebeuren.

The Witcher, The Witcher en nog meer The Witcher

We gaan de laatste tijd behoorlijk ‘diep’ wat The Witcher betreft. Ben jij bijvoorbeeld benieuwd waarom Ciri zichzelf voorstelt als Falka bij ‘The Rats’? Lees dan dit artikel. Wil jij weten hoe de makers van de show de overgang van Henry Cavill naar Liam Hemsworth als Geralt aan gaan pakken? Check dan dit stuk!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?