Laatste nieuws over Netflix

Is Hopper ‘The American’ en het einde van Stranger Things

Hoe gaat het verder met Jim Hopper, het is één van de grote vragen voor het vierde seizoen van Stranger Things. Tegelijkertijd wordt er al regelmatig gesproken over het einde van de razend populaire reeks, maar wat denken de makers daar zelf van? Deadline sprak met acteur David Harbour en makers Matt en Ross Duffer.

The American

Harbour speelt de rol van Jim Hopper. Na het derde seizoen was het de vraag of hij nog leefde, een teaser voor het vierde seizoen gaf duidelijkheid. “The American is Hopper”, verklapt Harbour in het interview. Toch had hij het niet erg gevonden als zijn personage was overleden. “Vanaf het begin heb ik het idee dat Hopper een keer moet sterven voor de manier waarop hij leeft. Ieder seizoen leert hij bij en groeit in emotioneel opzicht. Toch heb ik nog altijd het idee gehad dat Hopper moest sterven en de manier waarop hij zich opoffert aan het einde van het derde seizoen is heel passend. En door de teaser van het vierde seizoen hebben we kunnen zien dat hij is herrezen.”

Meer over Hopper’s backstory

Zelf was Harbour begin dit jaar in het Litouwse Vilnius voor opnames. “We waren al een aantal weken aan het filmen, zowel in Litouwen als Atlanta. Nu ligt alles stil en wie kan mij vertellen wanneer we verder kunnen? Het is de grote vraag.” Wanneer dat wel het geval is, mogen we meer van Hopper verwachten. “Vooral over zijn backstory. Er zijn met name in het tweede seizoen al wel hints gegeven, nu is het tijd voor verdieping.”

Einde is al bekend

De acteur is lovend over de broers Duffer, die het gehele verhaal hebben bedacht.  Matt en Ross hebben al voor ogen hoe het verhaal verder zal gaan én zal eindigen. “We hebben een uitgebreide mythologie rondom Stranger Things moeten maken, dat hebben we dus allemaal goed uitgedacht. Er is een 25 pagina’s tellend achtergrondverhaal dat maar een paar mensen hebben gelezen. Daardoor hebben we ook een goed idee met waar we met de serie heen willen. Sterker nog, we weten al een tijd hoe de serie zal eindigen.” De grote vraag is hoeveel seizoenen er in totaal worden gemaakt, maar daarover is vooralsnog geen duidelijkheid gegeven.

Bekijk de teaser van Stranger Things seizoen 4

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?