Laatste nieuws over Netflix

Is Serenity uit Sweet Magnolias een echte plek?

Fans van Sweet Magnolias vragen zich massaal af of Serenity een daadwerkelijke plek is die te bezoeken is. In de beeldschone zuidelijke stad gebeurt er van alles in Sweet Magnolias, maar helaas hebben we slecht nieuws. Serenity is namelijk géén echte plek. In dit artikel vertellen we je wel waar Sweet Magnolias wél is opgenomen.

Geen echte plek

Helaas hebben we slecht nieuws voor fans van Sweet Magnolias. Serenity is namelijk geen echte plek die je ook daadwerkelijk kunt bezoeken. Serenity is bedacht voor de boeken van Sherryl Woods waarop de Netflix-serie Sweet Magnolias is gebaseerd. De plek is dan ook fictief, al heeft de plek wel iets speciaals voor boekenschrijfster Woods.

Zo schreef Woods in haar inleiding van het boek Stealing Home uitgebreid over haar idee voor Serenity. Zo legde ze uit dat wanneer ze van haar huis in Florida naar het zomerhuisje van haar familie in Virginia reed, ze een tussenstop maakte in Sumter, South Carolina, om een van haar oude vrienden (Dottie) te bezoeken. Juist die plek werd door Woods gebruikt als inspiratie voor Sweet Magnolias en dus Serenity.

Waar wordt Sweet Magnolias opgenomen?

Alhoewel Serenity is geïnspireerd door Sumter in South Carolina, is dat niet de plek waar de opnames van de serie hebben plaatsgevonden. In plaats daarvan is de serie opgenomen in Covington, Georgia. Daar werd eerder ook Vampire Diaries al opgenomen. Fans van die serie herkennen Serenity mogelijk als Mystic Falls.

➡ Niets missen van Sweet Magnolias? Volg deze Facebook groep!

Lees ook: Sweet Magnolias seizoen 3: Alles wat we al weten

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?