Laatste nieuws over Netflix

‘Jessica Jones’ wil wel, verwacht The Defenders seizoen 2 niet

The Defenders seizoen 2 Netflix

Krysten Ritter, de bespeelster van Jessica Jones, heeft zich uitgesproken over een mogelijk vervolg van The Defenders. Wat haar betreft komt er een tweede seizoen van deze reeks, maar ze geeft aan dit niet meer te verwachten.

Verenigd

The Defenders moest het sluitstuk vormen van de samenwerking tussen Marvel en Netflix. Voor The Defenders hadden de partijen al samengewerkt met Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist. In The Defenders namen deze superhelden het samen op tegen een gezamenlijke vijand.

Planmatig liep het allemaal net wat anders dan het beoogd was. De stand-alone series van de helden werden zo’n groot succes dat er nieuwe seizoenen besteld werden. Daredevil seizoen 2 ging zelfs voor The Defenders en uit dat tweede seizoen vloeide weer een nieuwe serie voort: The Punisher. Afgelopen zomer was het dan eindelijk zover en kwamen Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist daadwerkelijk samen.

Geen The Defenders seizoen 2 op Netflix

De kans dat The Defenders seizoen 2 gemaakt zal worden voor Netflix lijkt steeds kleiner te worden. Hoewel de serie vrij goed ontvangen werd door de fans van Marvel en Netflix is het inmiddels alweer maanden geleden dat The Defenders in première ging. Netflix neemt meestal niet zoveel de tijd om een serie te verlengen. The Punisher werd bijvoorbeeld binnen een aantal weken al verlengd. Nu heeft ook Ritter zich uitgelaten over het al dan niet verschijnen van een tweede seizoen van The Defenders.

Bekijk hier de series die officieel gecanceld zijn door Netflix

Ze gaf tegenover Vulture aan wel te hopen op een vervolg, maar de kans dat The Defenders seizoen 2 daadwerkelijk komt acht ze klein. “Ik vond het geweldig om The Defenders te maken. Eerlijk gezegd was het zo’n goede ervaring dat ik het gelijk weer zou doen. Ik denk alleen niet dat we het nog een keer gaan doen. Het was nooit zo bedoeld, maar weet je… als ze me de kans geven, denk ik dat ik meteen ja zeg. Mijn hart ligt bij Jessica Jones, maar het maken van The Defenders was een geweldige ervaring met die gasten. We hadden een leuke tijd. Maar het is wat het is.”

Jessica Jones

Jessica Jones staat deze week vol in de schijnwerpers. Na bijna tweeënhalf jaar verscheen op Internationale Vrouwendag eindelijk het langverwachte tweede seizoen. Dat gaat uiteraard gepaard met veel interviews met de pers en zij wilden dus niet alleen over Jessica Jones praten, maar ook over de toekomst van The Defenders. Hoewel Netflix en Marvel officieel nog niets bekend hebben gemaakt over het cancellen van de serie, lijkt die toekomst er dus niet meer te zijn.