Laatste nieuws over Netflix

Karin Slaughter geeft Netflix-hint!

Er is momenteel één boek van de bekende thrillerschrijfster Karin Slaughter verfilmd voor Netflix: Pieces of Her. De verwachting is echter wel een klein beetje dat ze Harlan Coben achternagaat. En de auteur doet er weinig aan om dit gerucht te ontkrachten…

Slaughter hint op Twitter

Sterker nog, op Twitter heeft Slaughter nu een opvallend artikel gedeeld, waarin gevraagd wordt welk boek van de schrijfster nu verwerkt moet worden tot een serie. En dat kunnen we toch wel zien als een teken aan de wand, Slaughter staat duidelijk open voor meer ‘Netflix-verfilmingen’!

Drie spannende thrillers

Het desbetreffende artikel, van Netflix Life, noemt drie boeken die daar uitermate voor geschikt zijn: Pretty Girls (Mooie meisjes), The Good Daughter (Goede dochter) en False Witness (Valse getuige). Pretty Girls gaat over de vermissing van een meisje, die doet denken aan een andere (stokoude) vermissingszaak. Twintig jaar na dato is Claire Scott nog steeds op zoek naar haar zus… The Good Daughter vertelt het verhaal van Charlotte Quinn, een advocate met een heftig verleden. Achtentwintig jaar geleden werd haar leven wreed verstoord door een gruwelijke aanslag. The False Witness introduceert Leigh Collier, lang geleden slachtoffer van verkrachting. Dat trauma komt weer naar boven als de advocate een rijke man moet verdedigen.

Harlan Coben-behandeling

De serie Pieces of Her, gebaseerd op het gelijknamige boek van Slaughter (in Nederland: Gespleten), kwam op 22 maart uit op Netflix en kwam gelijk terecht in de top 10 met meest bekeken titels op de streamingdienst. Er gaan daarom veel stemmen op om de boeken van de thrillerschrijfster de zogenaamde Harlan Coben-behandeling te geven.

Door een deal tussen deze schrijver en Netflix wordt zijn werk en masse verfilmd. De teller staat al op zeven: Safe, The Stranger, The Woods, El Inocente, Disparu à Jamais, Stay Close en Hold Tight! Voor een volledig overzicht, check dit artikel! Voor de Karin Slaughter-titels op de streamingdienst: pak dit stuk erbij.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?