Laatste nieuws over Netflix

Karppi (Deadwind) is terug voor tweede seizoen in juli

Het tweede seizoen van Karppi is aangekondigd door Netflix. De Finse serie, ook bekend onder de Engelse titel Deadwind, debuteerde twee jaar geleden op de streamingdienst. Nu is er een nieuw seizoen.

Sofia Karppi

Detective Sofia Karppi moet zich in het eerste seizoen herpakken na een trauma. Hij man is overleden, waardoor ze nu achter is gebleven met haar zoontje en stiefdochter. Op haar eerste dag terug bij bij de recherche wordt er een vrouw opgegraven langs het strand. Zoals Anna Bergdahl ligt ingepakt doet het ons even aan Twin Peaks denken. Het blijkt echter om een sociaal werker te zijn, die betrokken is bij een groot bouwproject. En laat ze nou uitgerekend zijn begraven waar die nieuwe woonwijk moet komen….

Heftig tweede seizoen

Het is het vertrekpunt van een uitgebreid en heftig onderzoek. Waarbij Sofia erg haar eigen pad volgt, net zoals haar nieuwe partner Sakari Nurmi. En alleen achter een moordenaar aan jagen blijkt zoals wel vaker niet altijd even handig. Het tweede seizoen van Karppi is in Finland te zien geweest in april en mei, nu komt op 1 juli het gehele seizoen naar Netflix. En gezien de eerste beelden wordt het een zeer heftig seizoen.

Bekijk de trailer van seizoen 2

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?