Laatste nieuws over Netflix

Kerstfilm TOP 5 op Netflix

Kerstfilms top 5 Netflix 2016
It’s the most wonderful time of the year! Eindelijk, het is Kerstmis! Het is de tijd waarin de families gezellig bij elkaar komen en bij Kerst hoort natuurlijk ook een lading kerstfilms! Gelukkig zit je wat dat betreft bij Netflix wel goed, want er zijn zo’n veertig kerstfilms te vinden in het aanbod. Wij kozen onze vijf favorieten uit!

The Nightmare Before Christmas

In deze animatiefilm uit 1993 ontdekt knekelman Jack Skellington uit Halloween Town Christmas Town. Halloween Town en Christmas Town maken deel uit van het dromenrijk. In Halloween Town zijn ze het hele jaar bezig met het organiseren van Halloween. Het bang maken van mensen is hun belangrijkste taak en Jack kan dit als geen ander. De held uit Halloween Town is echter toe aan iets nieuws en weet Christmas Town te bereiken. Daar maakt hij kennis met de gezelligheid en vredelievende sfeer en Jack is gelijk verkocht: dit is wat hij ook wil!

Everybody’s Fine

Ieder jaar viert Frank Goode (Robert de Niro) de feestdagen met zijn kinderen en kleinkinderen. Dit jaar is echter niet als de andere jaren. Eén voor één zeggen de kinderen af, zónder hier een reden voor op te geven. Frank ontvangt de afmeldingen met stijgende verbazing en dus besluit hij zijn familieleden zelf maar te verrassen door onaangekondigd langs te komen. Het wordt voor Frank een reis die hij zelf totaal niet verwacht had.

A Christmas Carol

A Christmas Carol is één van de meest klassieke kerstfilms. Het verhaal werd in 1843 al geschreven door Charles Dickens en nog steeds is het even populair. Er zijn vaker films over gemaakt, maar onze favoriet is A Christmas Carol uit 2009 met Jim Carrey. In het Victoriaanse Brittannië woonde een verbitterde oude man: Ebenezer Scrooge. In de nacht voor Kerstmis wordt hij meegenomen in een aantal huiveringwekkende dromen. Het brengt hem tot inkeer. Van een vrek die niets wil weten van andere mensen, verandert hij in één nacht.

The Family Stone

Meredith Morton (Sarah Jessica Parker) en Everett Stone (Dermot Mulroney) hebben kort een relatie met elkaar. Als Kerst voor de deur staat reist Meredith voor het eerst af naar haar schoonfamilie. Meredith is als zeer gestructureerde zakenvrouw op van de zenuwen en is bang dat ze niet bij haar schoonfamilie in de smaak valt. De verschillen zijn dan ook gigantisch en dus verloopt de eerste ontmoeting uiterst ongemakkelijk. Ondertussen wacht Everett op het juiste moment om zijn vriendin ten huwelijk te vragen, maar zijn familieleden doen er alles aan om hem op andere gedachten te brengen…

The Muppet Christmas Carol

Ook The Muppets zijn aan de haal gegaan met het kerstverhaal van Charles Dickens, maar dan wel op geheel eigen wijze. Aan het verhaal is natuurlijk een enorme dosis humor toegevoegd en daarnaast wordt er een link gelegd met haast iedere kerstfilm die ooit gemaakt is. Het verhaal wordt in The Muppet Christmas Carol vertel door Rizzo the rat en verder zie je natuurlijk alle bekende Muppets terug in deze heerlijke kerstfilm.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?