Laatste nieuws over Netflix

Kiernan Shipka speelt Sabrina in spin-off van Riverdale

Kiernan Shipka heeft de hoofdrol gekregen in de spin-off van Riverdale, Sabrina. De actrice zal Sabrina Spellman gaan spelen in de serie die onlangs door Netflix werd aangekocht. De streamingdienst bestelde direct twee seizoenen.

Teenage Witch

Sabrina the Teenage Witch is eveneens een verhaal uit de Archie Comic’s en hier wordt nu dus een serie overgemaakt. Het wordt een spin-off van Riverdale en eigenlijk zou ook de serie over Sabrina van The CW zijn.

Netflix toonde zich onlangs echter slagvaardiger en haalde de serie binnen toen zij aangaven direct twee seizoenen van Sabrina willen. Heel vreemd is dat overigens niet, aangezien Netflix de wereldwijde streamingrechten van Riverdale al heeft en die serie is ontzettend populair.

Nog geen titel

Netflix ziet dan ook de potentie van Sabrina. Een daadwerkelijke titel is nog niet bedacht voor de spin-off van Riverdale, maar het is al wel bekend wie in de huid van Sabrina Spellman zal kruipen. De rol is toegewezen aan Kiernan Shipka. Zij is met name bekend vanwege haar rol in de serie Mad Men. Sabrina wordt omschreven als een energie jonge vrouw. Ze is half-mens, half-heks en ze begint net aan haar duistere opleiding, maar tegelijkertijd hecht ze ook waarde aan een normaal leven als student op het Baxter High.

Het team dat werkt aan de spin-off van Riverdale was er snel uit dat Shipka de rol van Sabrina moest krijgen. “We zijn allemaal groot fan van het werk van Kiernan en toen we de gesprekken begonnen over wie de nieuwe incarnatie van Sabrina zou kunnen zijn bleek dat de naam van Kiernan bij iedereen op het lijstje stond”, vertelde executive producer Roberto Aguirre-Sacasa.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?