Laatste nieuws over Netflix

Kies nu zelf de gewenste kleur voor ondertiteling

We schrokken er allemaal een beetje van. Niet zo lang geleden was de ondertiteling op Netflix ineens geel gekleurd. Dat zijn we hier niet gewend. Wij zijn opgegroeid met witte letters, met zwarte omtrek.

In het begin was het niet mogelijk dit naar persoonlijke voorkeur te veranderen. Dat kan nu wel. Je hebt de mogelijkheid uit acht verschillende kleuren. Naast het traditionele wit was er dus al geel, maar je kunt ook echt gek doen en kiezen voor de kleuren paars, babyblauw, donkerblauw, groen, rood en zwart. Daarnaast is het nog mogelijk om ‘semi transparant’ aan te klikken. Voor de omlijning van de ondertiteling kun je uit de zelfde kleuren kiezen.

Verder kun je nu ook kiezen uit zeven verschillende lettertypes. Standaard staat deze ingesteld op ‘proportionele sans serif’. Daarnaast zijn er nog wat andere instellingen die je kunt aanpassen wat de ondertitels betreft. Je kunt de letters bijvoorbeeld ook een soort 3D look geven. Kortom: je kunt nu veel meer customizen.

Hoe ondertiteling van Netflix aan te passen

Maar hoe pas je dit nou allemaal aan? Eigenlijk is het heel simpel. Je gaat naar Netflix, logt indien nodig in en gaat naar ‘Mijn Account’. Bij je Profiel kun je een aantal dingen aanpassen, waaronder nu dus ook de ondertiteling. Je klikt hiervoor op ‘Weergave van ondertitels’ en als je daar op klikt opent er een pop-up venster waar je het naar wens kunt instellen, zoals je kunt zien op onderstaande afbeelding.

Schermafbeelding 2013-12-27 om 17.09.13

Schermafbeelding 2013-12-27 om 17.09.13

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?