Laatste nieuws over Netflix

Terugkijken: Hastings bij RTL Late Night

Reed Hastings Netflix RTL Late Night

Reed Hastings, de baas van Netflix, is vanavond te gast bij RTL Late Night. De grote man achter het succes van Netflix schuift vanavond om 22.30 uur aan bij Humberto Tan, die vanavond zijn vijftigste verjaardag viert. Het wordt dus hoe dan ook een bijzondere uitzending van RTL Late Night.

RTL 4 heeft Reed Hastings uitgenodigd om over de toekomst van televisie te praten. Humberto Tan praat met Hastings over de veranderingen die de komende tien jaar zullen plaatsvinden in televisieland. Is er inderdaad een kans dat kabeltelevisie gaat verdwijnen en dat we over een aantal jaar alleen nog maar gebruik maken van streamingdiensten. Hastings geeft hier vanavond zijn visie op.

Wie is Reed Hastings

Reed Hastings richtte in 1997 samen met Marc Randolph Netflix op. Het begon niet direct als een streamingdienst. Het duo huurde graag films bij de videotheek, maar ze waren het beu om vette boetes te moeten betalen als ze per ongeluk te laat waren met het terugbrengen van de videobanden. Dat moest anders kunnen, vonden Hastings en Randolph. En zo begon Netflix in eerste instantie als een online verhuurbedrijf van films en series. In de jaren daarna ging het rap met Netflix, maar ook met het internet. Online namen de snelheden toe en het aantal gebruikers van internet bleef stijgen. Zo kwamen ze op het idee om de films en series beschikbaar te stellen voor streaming en dat is het product zoals wij in Nederland Netflix kennen.

Op dit moment is Hastings in Europa, omdat hij als grote man achter Netflix, aanwezig hoorde te zijn bij de lancering van zijn dienst in Spanje, Italië en Portugal. Sinds vorige week kunnen deze Zuid-Europese landen gebruik maken van Netflix.

Reed Hastings (Netflix CEO) bij RTL Late Night

Samenvatting interview Humberto Tan met Reed Hastings bij RTL Late Night
Tijdens het twaalf minuten durende gesprek passeerden een aantal onderwerpen de revue. Hastings was met name uitgenodigd om te spreken over de veranderingen die de komende jaren zullen plaatsvinden op het gebied van televisie kijken. Hastings gaf hier zijn visie op en de CEO van Netflix verwacht dat we over twintig jaar niet meer naar een scherm kijken, maar dat de beelden geprojecteerd worden via een bril. De komende vijf tot tien jaar kijken we gewoon via telefoons en schermen, verwacht Hastings.

Humberto Tan opende het gesprek door aan te halen dat Reed Hastings heeft geluncht met Premier Rutte en Prins Constantijn. De insteek van dit gesprek was om het te hebben over ondernemerschap en volgens Hastigns mogen wij daar in Nederland nog best een schep bovenop doen. Tevens gaf Hastings aan dat hij zeer blij is dat het Europese hoofdkantoor van Netflix gevestigd is in Amsterdam.

Tan toonde Hastings ook een fragment van College Tour uit 2012, waar John de Mol te gast was. Hij gaf aan dat hij verwacht dat er verschuivingen zullen plaatsvinden in televisieland, maar hij denkt niet dat TV zal verdwijnen. Hastings deelde die mening niet. Volgens hem kijken we straks allemaal via internet, omdat via streaming veel hogere kwaliteit aangeboden kan worden. Kabel en satelliet zullen dit nooit aan kunnen bieden en dus is Hastings er van overtuigd dat alle televisiestations een internetzender worden en hier bijvoorbeeld sportwedstrijden zullen gaan aanbieden. Netflix blijft zich focussen op films en series en zal dus nooit het Wereldkampioenschap voetbal uit gaan zenden. Dit laten ze over aan andere bedrijven.

Iets wat Netflix wel gaat doen is het maken van talkshowprogramma’s. Chelsea Handler zal vanaf maart in een talkshow te zien zijn op Netflix en in deze show wordt er gesproken over films en series. De belangrijkste vraag voor Nederland had Humberto Tan voor het laatste bewaard: wanneer wordt het Nederlandse aanbod gelijk getrokken aan het Amerikaanse aanbod? Volgens Hastings is dat binnen drie tot vijf jaar bereikt.


Het gesprek van Humberto Tan met Reed Hastings begint na 47 minuten

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?