Laatste nieuws over Netflix

Kogel door de kerk? Tom Ellis tekent contract voor Lucifer 6

Lucifer seizoen 4

Het lijkt nu echt een kwestie van tijd voor Netflix bekend zal maken dat er alsnog een zesde seizoen van Lucifer zal verschijnen. Tom Ellis heeft het laatste puzzelstukje gelegd door een nieuw contract te tekenen, zo meldt TVLine. Ellis vertolkt de hoofdrol in Lucifer en was daarmee een cruciale factor.

Contracten getekend

Vorige maand kwamen de geruchten plotseling op gang dat er alsnog zou worden gesproken over een zesde seizoen van Lucifer. Netflix en makers Warner Bros Television zouden in gesprek zijn, waarop er telkens een bouwsteentje werd toegevoegd. Vorige week kwam naar buiten dat de showrunners Ildy Modrovich en Joe Henderson een contract hadden getekend voor een mogelijk nieuw seizoen. Het was nog wachten op Ellis, nu heeft de vertolker van Lucifer ook bijgetekend. De rest van de cast had een doorlopende verbintenis.

Voor tweede keer alsnog verlengd

In 2018 werd Lucifer plotseling gecanceld door FOX. De paniek was groot bij de fans, vooral doordat de serie na het derde seizoen eindigde met een grote cliffhanger. Netflix nam de rechten over en liet een vierde en vijfde seizoen maken. Wel kwam er de melding bij dat het vijfde seizoen het laatste zou zijn. Met extra veel afleveringen kon het verhaal worden afgerond, alleen nu is de situatie toch veranderd. De grote populariteit van Lucifer heeft Netflix doen besluiten toch met de makers in gesprek te gaan. Zoals het er nu naar uit ziet met het effect dat er toch minimaal een zesde seizoen zal komen.