Laatste nieuws over Netflix

Komen er dit jaar Sinterklaas-films op Netflix?

Sinterklaas is weer in het land, maar komen er ook Sinterklaas films op Netflix? De afgelopen jaren zijn er geen programma’s van de goedheiligman te zien geweest op de streamingdienst en dat is met een duidelijke reden.

Pietendiscussie

In de eerste jaren van Netflix in Nederland waren er jaarlijks Sinterklaasfilms te zien op Netflix. Toen de Pietendiscussie begon op te laaien in ons land kwam daar verandering in. Netflix besloot om geen nieuwe films over Sinterklaas meer aan te kopen, waardoor deze niet meer te zien zijn op de dienst. Met soortgelijke discussies doet Netflix in andere landen hetzelfde, het bedrijf wil zich niet mengen in nationale debatten en kiest er daarom voor om de films – met of zonder zwarte pieten – uit te zenden.

Sinterklaasfilms op Netflix?

Staan er Sinterklaasfilms op Netflix? Nee dus en de verwachting is dat dit in de aankomende jaren ook niet zal gaan veranderen. De streamingdienst lijkt zich volledig toe te spitsen op de kerstperiode en heeft de afgelopen twee jaar ook twee een Nederlandse kerstfilms uitgebracht. De Familie Claus 1 en 2 verschenen in 2020 en 2021 en dit jaar komt daar De Familie Claus 3 bij. Grappig detail hierbij is overigens dat de kerstman gespeeld wordt door Jan Decleir, deze Vlaming speelde jarenlang de Belgische Sinterklaas op televisie.

Alternatieven voor Sinterklaasfilms op Netflix

Er zijn we volop andere kanalen die Sinterklaasfilms streamen. Zo kun je bij bij Pathé Thuis kijken naar onder meer De Grote Sinterklaasfilm uit 2020, de laatste film met Bram van der Vlugt voor zijn overlijden. Ook De club van Sinterklaas en het grote Pietenfeest staat op Pathé Thuis. Hiernaast heeft Videoland ook een uitgebreid aanbod van Sinterklaasfilms en ook Sinterklaasseries. Zoals Waar is Sinterklaas?!, Sinterklaas & het Gouden Hoefijzer en Dag Sinterklaas.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?