Laatste nieuws over Netflix

Komen Flora en Tecna in Fate: The Winx Saga?

Netflix lanceerde op 22 januari het eerste seizoen van Fate: The Winx Saga. De streamingdienst heeft daarmee de oude Winx Club nieuw leven ingeblazen. Toch viel het al snel op dat een aantal karakters uit de kinderserie ontbraken. Flora en Tecna waren nergens te bekennen, maar dat gaat mogelijk veranderen.

Flora

Het is nog onduidelijk of Flora en Tecna later wel naar Fate: The Winx Saga komen, maar Abigail Cowen (Bloom) heeft vertrouwen. “Flora zit niet in de serie. Ik weet dat daar wat verwarring over bestaat, maar in het eerste seizoen zit ze niet.” Daarentegen is er met Terra wel een nieuw karakter gecreëerd voor de serie.

Zij benoemt in het eerste seizoen dat ze een nichtje heeft dat Flora heet. Het is dan ook niet ondenkbaar dat Flora in de toekomst alsnog verschijnt. “Als we het geluk hebben dat we een tweede seizoen krijgen, denk ik dat Flora alsnog ingebracht kan worden en dat verwelkom ik graag.”

Diversiteit

Tegelijkertijd ontstond er rondom Fate: The Winx Saga ook kritiek om de diversiteit. Zo werd het niet gewaardeerd dat Flora, die in de kinderserie afgebeeld werd als latina, gespeeld wordt door een blanke actrice. Musa werd afgebeeld als een Aziaat en wordt nu ook gespeeld door een blanke actrice.

“Ik mag niet kiezen wie er gecast wordt, maar ik hoop dat er rekening wordt gehouden met de zorgen van mensen. Diversiteit voor en achter de camera is belangrijk in de hele industrie en de hele wereld. Ik vind het belangrijk dat dit soort gesprekken plaatsvinden”, aldus Abigail Cowen.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als Fate: The Winx Saga seizoen 2 op Netflix staat? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?