Verwijderalarm

Komische musical-serie Glee gaat van Netflix verdwijnen

Glee is binnenkort niet meer te zien op Netflix. De komische Amerikaanse serie, waar het allemaal draait om muziek, heeft zes seizoenen achter de rug. De volledige reeks van 121 afleveringen is deze maand nog te zien op Netflix, daarna wordt de reis definitief gemaakt naar Disney+.

FOX-series verkassen allemaal

Dat Glee een keer van Netflix ging verdwijnen is geen verrassing. De serie is oorspronkelijk uitgezonden bij FOX. Deze zender maakt inmiddels deel uit van de Disney-company en daardoor worden contracten met diensten zoals Netflix niet meer verlengd. Alle series van FOX – en andere zenders die onder Disney vallen zoals ABC – gaan exclusief over naar Disney+.

McKinley High’s Glee Club

De serie Glee liep van 2009 tot en met 2015, tijdens de zes seizoenen werden er liefst 121 afleveringen gemaakt. Het draait om een groep jongeren die, onder leiding van hun leerkracht, op hun school een koor beginnen, de McKinley High’s Glee Club. Ieder lid van het koor heeft zijn of haar problemen en moet zien op te boksen tegen vooroordelen op school. Van zowel klasgenoten als leraren.

Cast achtervolgd met rampspoed

Hoe vrolijk de serie Glee was, zo vreselijk verliep het met een deel van de cast van Glee. Mark Salling (Noah Puckerman in de serie) heeft zichzelf opgehangen nadat hem een gevangenisstraf werd opgelegd. Finn Hudson kwam in de serie al te overlijden. Dit was het gevolg dat de acteur die hem speelde – Cory Monteith – overleed aan een overdosis. Tenslotte verdronk Naja Rivera (Santana Lopez in Glee) in 2020 tijdens een boottochtje.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?