Laatste nieuws over Netflix

Komt After Life seizoen 4 op Netflix?

Komt er een After Life seizoen 4 op Netflix? In januari 2022 werd het derde seizoen gelanceerd van de geprezen serie van Ricky Gervais, waarin hij zelf ook de hoofdrol speelde. Al voor verschijnen van het seizoen was bekendgemaakt dat dit het laatste seizoen zou worden. Is een seizoen 4 van After Life op Netflix dan uitgesloten?

Kop en een staart

Het simpele antwoord is ja. Ricky Gervais gaat geen seizoen 4 van After Life maken. De Britse komiek heeft een vaste werkwijze met de series die hij heeft gemaakt, zoals bij eigenlijk veel series vanuit Groot-Brittannië het geval is. Gervais maakt slechts een paar seizoenen waarin het verhaal volledig wordt verteld. Met een kop en een staart, waarbij er vooral niet voor wordt gekozen om het volledig uit te melken. Seizoenen zijn daarbij vaak ook relatief kort, oftewel zowat het omgekeerde wat we van veel Amerikaanse producties kennen.

Komt seizoen 4 van After Life op Netflix?

Eerder maakte Gervais dan ook The Office en vervolgens Derek. Velen dachten dan ook dat na twee seizoenen de koek op zou zijn voor After Life, maar hiervan werd nog wel een derde seizoen gemaakt. In de lockdowns schreef de komiek een nieuw seizoen, waarmee alles afgerond zal worden. Seizoen 4 van After Life is hierdoor dus gewoon uitgesloten, zowel bij Netflix maar ook bij een andere partij. Ricky Gervais zal aan nieuwe projecten gaan werken en misschien wel voor Netflix.

Tony wil er een einde aan maken

In After Life draait het om Tony. Hij is zijn vrouw verloren na een lang ziekbed. In die laatste periode heeft ze voor hem dagboeken opgenomen. Dagelijks kijkt hij hiernaar en wil eigenlijk niet meer verder leven. Het is dat hij voor zijn hond moet zorgen. Gaandeweg krabbelt Tony weer langzaam op, om net zo hard weer terug te vallen. Het geeft aan dat een rouwproces geen eenvoudige weg is die louter omhoog gaat. Er zitten onderweg veel kuilen in de weg waar je tegenaan loopt. Eenmaal in het tweede seizoen komt zijn dementerende vader ook nog te overlijden en komt er voorzichtig een nieuwe vrouw in zijn leven. Alleen zich echt committeren blijkt zwaar.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als er nieuw werk van Ricky Gervais op Netflix staat? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?