Laatste nieuws over Netflix

Komt Ballers seizoen 6 op Netflix?

Komt Ballers seizoen 6 op Netflix én komt er überhaupt wel een zesde seizoen van de serie? Dwayne Johnson speelt de hoofdrol in deze dramaserie, die oorspronkelijk verscheen op HBO. Sinds de zomer van 2023 is Ballers ook te zien op Netflix.

Spencer Strasmore

In Ballers is Dwayne Johnson de hoofdrolspeler als Spencer Strasmore. Een gewezen sterspeler in de NFL, de Amerikaanse footballcompetitie. Spencer begeeft zich nog altijd in het sportwereldje en daar speelt Ballers zich dan ook af. Want sporters, agenten, managers en journalisten, allemaal spelen ze hun eigen spel. En uiteindelijk hebben ze elkaar allemaal nodig.

47 afleveringen

Vijf seizoenen liep Ballers van 2015 tot en met 2019. In die periode zijn er 47 afleveringen gemaakt door HBO, waarna de serie stopte. Het was Dwayne Johnson zelf die bekend maakte dat Ballers ophield. En die melding kwam al voor de première van het vijfde seizoen. Een officiële reden voor het stoppen heeft HBO nooit gegeven, maar dit had vermoedelijk te maken met de kijkcijfers. Die liepen in de loop van de seizoenen namelijk drastisch terug.

Komt Ballers seizoen 6 op Netflix?

Wanneer komt Ballers seizoen 6 op Netflix? Velen hebben de serie pas ontdekt nu deze in de zomer van 2023 op Netflix is verschijnen. Vijf seizoenen kon je in één keer bingen en dan is de logische vraag wanneer het zesde seizoen van Ballers op Netflix zal verschijnen.

Zoals al gezegd is de serie dus in 2019 gestopt. Dit is geen garantie dat een serie ook nooit meer terug zal keren of verder zal gaan. In de afgelopen jaren hebben we namelijk juist heel veel revivals gezien van geliefde series. Of juist series die door het succes op Netflix alsnog werden verlengd. Voor Ballers zit het wat ingewikkelder in elkaar.

Netflix huurt series van HBO

Sinds 2023 hebben HBO en Netflix namelijk een deal. Of beter gezegd Netflix met het bedrijf achter HBO: Warner Bros. Deze wil op verschillende manieren geld verdienen en daarom is besloten om afgeronde series niet langer alleen aan te bieden op HBO Max, maar ook beschikbaar te stellen voor andere streamingpartijen. Zo gaat Netflix dus een aantal series huren (deze HBO-series kun je op Netflix verwachten), waaronder dus ook Ballers.

Het ligt niet in de lijn der verwachting dat HBO óf Netflix een zesde seizoen van Ballers zal laten maken. Daar komt namelijk ook bij dat het momenteel erg lastig is om Amerikaanse producties in gang te zetten. De schrijversstakingen in Hollywood zijn medio 2023 in volle gang, waardoor alles stil ligt. Voordat alle achterstanden bij zijn gewerkt kan een mogelijke hype die bij een revival opgaat alweer voorbij gaan. Dus de kans op Ballers seizoen 6 op Netflix óf HBO is door dit alles nihil.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?