Laatste nieuws over Netflix

Komt Dune op Netflix?

Komt Dune op Netflix? Het lijkt er op dit moment niet op dat de populaire Sci-Fi-film op korte termijn naar Netflix komt. Dune is sinds kort namelijk te bekijken bij Pathé Thuis. Zolang de film daar te zien is, is het vrijwel ondenkbaar dat hij snel naar Netflix komt.

Zandwormen op Dune

Paul Atreides is de erfgenaam van het Huis Atreides. Hij heeft het goed op zijn thuisplaneet Caladan, maar krijgt van de ‘keizer’ de opdracht om te ‘verhuizen’ naar Arrakis, een woestijnplaneet vol gigantische zandwormen die ook wel bekendstaat als ‘Dune’. De nieuwe planeet is rijk aan een bepaald melange, dat ‘spice’ genoemd wordt en dé belangrijkste stof is om ruimtereizen mogelijk te maken. Daarnaast is het spulletje een unieke drug met levensverlengende, geestverruimende en soms dodelijke krachten. Kortom: we hebben het over het meest waardevolle goedje in het hele universum. Huis Harkonnen, de oude ‘eigenaar’ van Arrakis is niet bereid om de spice zomaar op te geven!

Dune is de nieuwe verfilming van de boekenserie van schrijver Frank Herbert, de grondlegger van sciencefiction zoals wij het genre kennen. Het eerste boek schreef hij in 1965, en het werd zelfs gelezen door niemand minder dan J.R.R. Tolkien, auteur van de The Lord of the Rings-boeken. Hij was misschien niet bijster positief, toch werd de Dune-serie ongelóóflijk populair.

Overigens is er ook al een Dune 2 aangekondigd: het vervolg verschijnt in 2023 in de bioscopen.

Komt Dune op Netflix?

Komt Dune op Netflix? Nou… daar lijkt het niet op! De sciencefictionkraker ging op 16 september in première in de Nederlandse bioscopen, en het is Pathé Thuis dat de rechten binnengesleept heeft. Zolang Dune op Pathé Thuis te zien is, is er vrijwel geen kans dat het spektakel naar Netflix komt.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als bekend is wanneer Dune toch op Netflix verschijnt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?