Laatste nieuws over Netflix

Komt er een 365 dni 2 op Netflix?

Netflix lanceerde op 7 juni de gloednieuwe dramafilm 365 dni. De uit Polen afkomstig film groeide vervolgens binnen no time uit tot één van de meest populaire titels op de streamingdienst en werd hier en daar zelfs vergeleken met Fifty Shades of Grey. Wie de film al heeft bekeken, bleef echter ook met een gigantische cliffhanger achter. De grote vraag is nu dan ook of we een tweede deel mogen verwachten van 365 dni. Let op: de rest van dit artikel bevat spoilers voor wie de film nog niet gezien heeft.

Het verhaal

In 365 dni draait het om Massimo Torricelli, een knappe man en tevens de baas van een Siciliaanse maffiafamilie. Hij heeft geen andere optie dan in de voetsporen treden van zijn vader. Al langere tijd heeft hij zijn vizier gericht op een bijzondere dame genaamd Laura. Hij ziet haar regelmatig voorbij komen in zijn gedachten, maar heeft haar nog nooit ontmoet. Als hij haar toch tegen het lijf loopt, besluit Massimo om Laura te ontvoeren. In Sicilië krijgt ze 365 dagen de tijd om van Massimo te gaan houden.

Cliffhanger

Aan het einde van 365 dni volgen de gebeurtenissen zich in rap tempo op. Als Laura heeft toegegeven dat ze geen 365 dagen nodig heeft om van Massimo te gaan houden, duurt het niet lang voordat hij haar ten huwelijk vraagt. Van een bruiloft komt het echter nog niet. De twee hebben grootse plannen en Olga, de beste vriendin van Laura, is zelfs al uitgenodigd als bruidsmeisje. Dan lijkt het echter verschrikkelijk mis te gaan.

In de slotscene komen we erachter dat Laura zwanger is van Massimo. Nieuws dat ze na een etentje met hem wil delen, maar waar ze mogelijk nooit aan toe komt. Terwijl Laura en Olga terugkeren van een shopsessie, komt Mario erachter dat de Italiaanse maffia het op Laura gemunt hebben. Vanaf het moment dat de auto met Laura en Olga erin een tunnel inrijdt, is het contact met de twee volledig verbroken. Het duurt vervolgens niet lang voordat de nodige ambulances zich bij de plek verzameld hebben. De grote vraag is nu: leeft Laura nog of heeft de maffia haar te pakken?

Komt er een 365 dni 2 op Netflix?

Of die vraag ooit beantwoord wordt, is nog maar de vraag. Tot op heden heeft Netflix namelijk nog niets naar buiten gebracht over een eventueel vervolg op de film. Toch is een vervolg wel mogelijk, want het verhaal van de film is gebaseerd op een Pools boek van Blanka Lipińska. In die reeks zijn echter drie boeken verschenen. Het is dan ook niet ondenkbaar dat het verhaal verder gaat. Mocht er een tweede seizoen komen, dan is de kans groot dat Laura terugkeert. Voor haar was in het tweede boek tenslotte ook een rol weggelegd, al moet ze wel vrezen: “De vrouw zijn van de gevaarlijkste man op Sicilië heeft gevolgen en Laura zal dit op een pijnlijk manier ontdekken…”

Volgens Poolse bronnen werken de makers van 365 dni zelfs al aan een vervolg. Opnames van de sequel konden echter nog niet plaatsvinden vanwege de uitbraak van het coronavirus. Het tweede deel draagt waarschijnlijk de Engelse naam This Day en zal onder meer het huwelijk van Massimo en Laura belichten. Ook maken we daarin kennis met de tweelingbroer van Massimo.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als 365 dni 2 op Netflix staat? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?