Laatste nieuws over Netflix

Komt er een Derry Girls seizoen 4 op Netflix?

Na het verschijnen van het derde seizoen van Derry Girls, vragen fans zich af of er ook een Derry Girls seizoen 4 op Netflix verschijnt. Helaas hebben we daar slecht nieuws over. We zullen maar meteen met de deur in huis vallen. Een vierde seizoen van Derry Girls gaat er niet komen. Het was namelijk altijd al het plan om na drie seizoenen afscheid te nemen van de serie. Dat is nu dan ook echt gebeurd. Gelukkig zijn op Netflix wel nog de nodige soortgelijke series als Derry Girls terug te vinden op Netflix.

Noord-Ierland van de jaren ’90

Derry Girls neemt ons mee naar het Noord-Ierland van de jaren ’90. Daar vindt een tweestrijd plaats tussen de katholieken en de protestanten. De katholieken hebben een voorkeur om zich aan te sluiten bij Ierland, maar de protestanten blijven liever bij Groot-Brittannië. Vier schoolmeiden en één jongen zitten op een katholieke meidenschool. Hun alledaagse leven wordt gevolgd, terwijl ze ook geconfronteerd worden met de politieke situatie van het land.

Derry Girls Netflix
Derry Girls vierde seizoen

Afscheid

Fans hebben lang moeten wachten tot het derde seizoen van de serie eindelijk op Netflix te zien was. Nu het zover is, vragen veel fans zich af of er nog een vervolg komt. Bedenker en showrunner Lisa McGee is duidelijk: “Het was altijd het plan om na drie seizoenen afscheid te nemen van Derry Girls. Het is een coming of age verhaal waarin vijf tieners worden gevolgd hoe ze héél, héél langzaam volwassen worden.”

“En dat terwijl de plek die ze allemaal zien als thuis aan het veranderen is, doordat Noord-Ierland een nieuwe fase in gaat. Zeker als je er nu op terugkijkt was dat een kleine, magische periode in tijd.”

Komt er een Derry Girls seizoen 4 op Netflix?

Het antwoord op de vraag: Komt er een Derry Girls seizoen 4 op Netflix? is dan ook meteen duidelijk. Van een vierde seizoen op korte termijn is geen sprake. Of er in de toekomst misschien nog een vervolg komt? Dat sluit McGee niet uit. “Je weet nooit wat er in tien jaar tijd gebeurd, maar als een schrijver weet je wanneer een verhaal compleet is. Ik ga ze missen, maar het voelt alsof ik de personages precies heb waar ze moesten zijn.”

Gelukkig staan er op Netflix wel een aantal soortgelijke series. Denk aan On My Block of The End of the F***ing World.

Veelgestelde vragen over Derry Girls

Hoeveel seizoenen zijn er van Derry Girls?

Van Derry Girls zijn in totaal drie seizoenen verschenen. Daar blijft het ook bij, want een vierde seizoen gaat er niet komen.

Waar kan ik Derry Girls kijken?

Derry Girls kijk je online via Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?