Laatste nieuws over Netflix

Komt er een Homeland seizoen 9 op Netflix?

Komt er een Homeland seizoen 9 op Netflix? Helaas slecht nieuws voor de fans van de Amerikaanse dramaserie Homeland. De serie ging in 2011 van start bij Showtime in de verenigde Staten en kwam in 2020 ten einde met het achtste en tevens het laatste seizoen van de reeks. Niets wijst er dan ook op dat we in de toekomst nog aan de slag kunnen met een negende seizoen van Homeland.

Homeland

De politieke thrillerserie Homeland neemt ons mee naar CIA-agente Carrie Mathison. Als ze hoort van een Amerikaanse militair die terugkeert naar zijn vaderland, twijfelt ze sterk aan zijn verhaal. Hij wordt in de Verenigde Staten verwelkomd als held, maar Carrie vreest voor een geheime agent van Al Qaeda. Ondertussen worstelt ze met haar geestelijke gezondheid en familieproblemen.

Slotseizoen

Showrunner Alex Gansa was in 2016 al duidelijk over het lot van Homeland. Toentertijd liet hij al weten dat het achtste seizoen het laatste seizoen van de reeks zou worden. “Dat gaat sowieso mijn laatste jaar worden. Ik kan niet spreken over Claire Danes of Mandy Patinkin, maar het wordt wel mijn laatste jaar en het wordt ontworpen als het eind van een acht seizoenen tellend verhaal. Als Showtime, Fox, Claire en Mandy verder willen met de serie, dan is dat hun beslissing. We zullen daar wat ruimte voor open laten.”

Later kwam Claire Danes enigszins terug op de uitspraken van haar collega. Volgens haar kon de serie voor ‘onbepaalde tijd’ doorgaan. Toch werd na acht seizoenen de knoop doorgehakt en werd duidelijk dat het over en uit zou zijn.

Komt er een Homeland seizoen 9 op Netflix?

Komt er een Homeland seizoen 9 op Netflix? Het antwoord op de vraag of er nog een negende seizoen komt, is dan ook vrij duidelijk. ‘Nee’, Homeland keert niet terug voor een negende seizoen. Al is daar wel een kleine kanttekening bij te maken. Zo vertelde co-creator Howard Gordon: “Zeg nooit nooit, maar ik denk dat iedereen van ons vooral enorm dankbaar is voor deze ervaring. We zijn nu klaar om verder te gaan en iets anders te gaan doen. Wie weet wat er over vijf of zes jaar gebeurt, maar op dit moment voelt het alsof je het laatste van haar gezien hebt.” Ondertussen aan de slag met soortgelijke series? Denk eens aan Bodyguard of Ozark.

Wil je op de hoogte gebracht worden als Homeland seizoen 9 toch op Netflix staat? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?