Laatste nieuws over Netflix

Komt er een Locke & Key seizoen 4 op Netflix?

Locke & Key heeft drie seizoenen achter de rug. De vraag is dan ook: Komt er een vierde seizoen van Locke & Key op Netflix? Helaas moeten we deze vraag negatief beantwoorden, want het verhaal zit erop. We leggen uit hoe dit in elkaar zit.

Tien jaar gewerkt aan Locke & Key

De verwachtingen rondom Locke & Key waren hooggespannen. Er was namelijk tien jaar gewerkt aan het project, gebaseerd op de comics van Joe Hill en Gabriel Rodriguez. Het moest niet zomaar een serie worden, want Joe Hill is niemand minder dan de zoon van Stephen King. Het uitdagende project kwam er niet doorheen bij FOX en Universal Pictures, waarop Netflix wel de handschoen oppakte. De makers van Bates Motel (Carlton Cuse) en The Haunting of Hill House (Meredith Averill) hebben zich in Locke & Key vastgebeten, waarop in januari 2020 de reeks debuteerde.

Drie seizoenen Locke & Key

Het eerste seizoen werd goed ontvangen, waardoor het snel ging. Locke & Key werd verlengd en nog voor de release van het tweede seizoen werd ook het derde seizoen aangekondigd. Aangezien er een aantal kinderen in de serie spelen is het van belang om niet te lange periodes tussen de opnames te krijgen. Want anders wordt het zichtbare verschil in leeftijd moeilijk te verklaren. Toch kwam er na drie seizoenen wel een einde aan de serie.

Komt er een Locke & Key seizoen 4?

Het einde van Locke & Key seizoen 3 verklapt het eigenlijk al. De familie Locke loopt het bijzondere huis weer in en draait de deur op slot. De geheimen van de sleutels zijn ontrafeld en daarmee is het volledige verhaal verteld. De makers hebben drie seizoenen de tijd gekregen om het verhaal te vertellen en zo is er een afgerond geheel gepresenteerd. Komt er een Locke & Key seizoen 4 op Netflix? Het heldere antwoord is nee. De makers zijn klaar met het verhaal en zullen nu gaan werken aan andere projecten. Veel series krijgen tegenwoordig nog een spin-off, maar ook deze lijkt niet realistisch in het geval van Locke & Key. Het zit er simpelweg op. Een andere serie gaan omarmen? Check de beste superheldenseries op Netflix!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?