Laatste nieuws over Netflix

Komt er een Lucifer seizoen 7 op Netflix?

Komt er een Lucifer seizoen 7 op Netflix? De makers van Lucifer maakten het uiterst duidelijk dat er geen zevende seizoen zou volgen van de serie. Fox cancelde de serie een aantal jaar geleden na twee seizoenen. Na een heuse campagne besloot Netflix de serie nieuw leven in te blazen. Daarmee kregen de makers de kans om de serie op een gepaste manier te laten eindigen, maar bij zes seizoenen blijft het dan ook echt.

Lucifer Morningstar

Lucifer Morningstar is inmiddels al zes seizoenen onderweg. Het verhaal begon echter allemaal met Lucifer Morningstar, gespeeld door Tom Ellis, die heeft besloten dat hij klaar is met zijn rol als plichtsgetrouwe dienaar in de hel. Hij gaat wat tijd op aarde doorbrengen om de mensheid beter te leren begrijpen. In Los Angeles krijgt hij meteen de kans om als consultant bij de LAPD aan de slag te gaan.

Slotstuk

Het verhaal van Lucifer is een bijzondere geworden. De serie werd na drie seizoenen bij Fox gecanceld en pas nieuw leven ingeblazen door Netflix nadat fans een #SaveLucifer campagne waren gestart. Netflix besloot toen toch een vierde seizoen van de serie te laten maken. Niet veel later werd duidelijk dat er ook een vijfde seizoen zou komen, maar dat er daarmee afscheid zou worden genomen van de serie. Uiteindelijk volgde alsnog een zesde seizoen. Daarmee is het over en uit voor de reeks, al valt niet uit te sluiten dat er in de toekomst mogelijk een spin-off komt. Een fan vroeg in 2019 hoe Modrovich tegenover een spin-off zou staan. Toentertijd liet hij weten daarvoor open te staan.

Komt er een Lucifer seizoen 7 op Netflix?

Komt er een Lucifer seizoen 7 op Netflix? Het antwoord op die vraag is duidelijk: ‘nee’. Na zes seizoenen is er voor gekozen om de serie tot een einde te brengen. Dat is een weloverwogen beslissing geweest waar showrunners Joe Henderson en Ildy Modrovich al meermaals over spraken. Eerder dacht men er zelfs aan om de serie na vijf seizoenen te stoppen. Daar kwam verrassend genoeg toch nog een zesde seizoen bij.

Henderson vertelde daarover: “Ik heb het gevoel dat de erfenis van een show wordt bepaald door of het de landing haalt. En dat was waar onze bezorgdheid vandaan kwam toen we benaderd werden over een zesde seizoen. We hadden het gevoel dat we op het punt stonden om te landen en we vroegen ons af of we dat in gevaar wilden brengen. Maar wat we ons nu realiseren, is dat wij de landing volhouden en dat het echt heel spannend is.”

Ook Modrovich kan zich vinden bij zes seizoenen voor Lucifer. “Zes seizoenen van de serie is een echte prestatie. Het is een enorme emotionele reis geweest en ik dat ik niets meer zou willen doen. Ik weet dat ik niet meer wil. Vooral omdat ik wil weten dat we eindigen en omdat ik zo’n geweldige tijd heb gehad. Ik denk dat het alleen maar klopt dat we nu een passend einde aan de show kunnen geven.” Op Netflix kunnen we wel nog aan de slag met soortgelijke series zoals iZombie.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als bekend is wanneer soortgelijke series op Netflix verschijnen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?