Laatste nieuws over Netflix

Komt er een The Queen’s Gambit seizoen 2 op Netflix?

Komt er een The Queen’s Gambit seizoen 2 op Netflix? De streamingdienst heeft op dit moment nog niets naar buiten gebracht over een eventueel vervolg, maar we lijken nu al te kunnen stellen dat The Queen’s Gambit geen tweede seizoen krijgt op Netflix.

Miniserie

In de miniserie The Queen’s Gambit draait het om een jong schaaktalent genaamd Beth. Ze staat op het punt om onverwachts één van de beste spelers ter wereld te worden. Een opmerkelijk zet, want in haar privéleven loopt het allemaal niet zo vlekkeloos. Ze zal moeten omgaan met jeugdtrauma’s en haar verslaving voor drank en pillen.

Komt er een The Queen’s Gambit seizoen 2 op Netflix?

Helaas ziet het er niet naar uit dat we in de toekomst nog aan de slag kunnen met een tweede seizoen van The Queen’s Gambit. Dat heeft alles te maken met het feit dat de serie in de markt is gebracht als een miniserie. Van dergelijke series verschijnen doorgaans geen nieuwe seizoenen, al zijn er hier en daar wel wat uitzonderingen.

Een extra reden waarom The Queen’s Gambit het lijkt te moeten doen met slechts één seizoen, is het feit dat de serie afkomstig is van showrunner Scott Frank. Hij staat erom bekend om vooral korte verhalen te verfilmen. Natuurlijk zou daar verandering in kunnen komen, maar voor nu lijkt dat niet het geval. Op Netflix staan met onder meer The Bletchley Circle en Pose wel andere sociaal drama series.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als soortgelijke series op Netflix staan? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?