Laatste nieuws over Netflix

Komt er een Vis a Vis seizoen 5 op Netflix?

Komt er een Vis a Vis seizoen 5 op Netflix? Fans die reikhalzend uitkijken naar een vijfde seizoen van Vis a Vis alias Locked Up, komen helaas bedrogen uit. De Spaanse gevangenisserie is na vier seizoenen gestopt en komt niet meer terug voor een vijfde seizoen. Daarentegen is er wel een spin-off aangekondigd waarin twee hoofdpersonen uit Vis a Vis centraal staan.

Vis a Vis

Vis a Vis verscheen in 2019 plots op Netflix als een extremere versie van Orange is the New Black en Celblok H. De Spaanse gevangenisserie vertelt het verhaal van de blonde Macarena Ferreiro (Maggie Civantos). Als ze erin geluisd wordt door de man van wie ze houdt, wordt ze veroordeeld tot zeven jaar cel. Alhoewel ze zichzelf lange tijd als onschuldig ziet, heeft ze daar vrij weinig aan binnen de vier muren van haar cel.

Al in haar eerste nacht wordt Macarena geconfronteerd met hoe het eraan toegaat in de gevangenis. Ze komt er al snel achter dat ze zich zal moeten aanpassen om te overleven. Dat zorgt ervoor dat Macarena uitgroeit tot één van de gevaarlijkste dames in de gevangenis.

Komt er een Vis a Vis seizoen 5 op Netflix?

Komt er een Vis a Vis seizoen 5 op Netflix? Netflix heeft de eerste vier seizoenen van Locked Up razendsnel toegevoegd aan het aanbod van de streamingdienst. Vele fans hoopten dat er nog meer seizoenen zouden komen, maar de makers hebben na vier seizoenen de stekker uit de reeks getrokken. Daar hadden zij een duidelijke reden voor.

“De serie moet eindigen als je verhaal dat vereist. Het vierde seizoen van Vis a Vis handhaaft een zeer hoog niveau van actie, de reeks heeft een intensiteit bereikt waarvan wij nooit gedacht hadden dat de serie het kon bereiken. Daarom zijn wij van mening dat we ons op het perfecte moment bevinden om er een eind aan te maken. We kunnen niet toestaan dat Vis a Vis in herhaling valt”, zo werd het plotselinge einde van de reeks besproken door uitvoerend producent Iván Escobar.

Met vier seizoenen heeft de serie nog langer geduurd dan eerder werd verwacht, want Antena 3 annuleerde de serie al na twee seizoenen. FOX Spanje was toentertijd de reddende engel.

Spin-off van Vis a Vis: El Oasis

Toch is er inmiddels ook goed nieuws naar buiten gekomen voor de fans van Vis a Vis. In mei 2019 werd door Fox en Globomedia een spin-off van Vis a Vis aangekondigd. Daarin staan de twee fanfavorieten Maggie Civantos en Najwa Nimri centraal. Zij kruipen opnieuw in de huid van respectievelijk Macarena en Zulema. De serie heet Vis a Vis: El Oasis en wordt in 2020 verwacht.

De spin-off vertelt het verhaal van de criminele activiteiten van het roversduo Maca en Zulema. Het seizoen bestaat uit acht afleveringen en krijgt een gesloten einde. Iván Escobar gaat opnieuw aan de slag met de reeks. Op 20 april gaat het seizoen van start bij FOX. Daarna is het wachten tot de serie naar Netflix komt.

Wil je als eerste op de hoogte zijn wanneer Vis a Vis: El Oasis naar Netflix komt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?