Laatste nieuws over Netflix

Komt er een Vis a Vis seizoen 6 op Netflix?

Komt er een Vis a Vis seizoen 6 op Netflix? Helaas slecht nieuws voor wie nog gehoopt had op nieuwe afleveringen van Vis a Vis. De Spaanse gevangenisserie komt namelijk niet meer terug. Na vier seizoenen en een spin-off El Oasis is het klaar voor de hitserie.

Gevangenisserie

Netflix haalde Vis a Vis in 2019 naar zijn streamingdienst en binnen no time waren alle vier de seizoenen van de serie te bekijken. De Spaanse serie is te omschrijven als een extremere versie van Orange is the New Black en Celblok H. We worden meegenomen naar een Spaanse gevangenis waarin we kennis maken met Macarena Ferreiro (Maggie Civantos).

Als ze erin geluisd wordt door de man van wie ze houdt, komt ze plotseling in de gevangenis terecht. Een plek waar ze allesbehalve thuishoort, al weet ze zich vrij snel aan te passen aan hoe het eraan toegaat in de gevangenis. Niet voor niets groeit ze uit tot één van de de dames die de dienst uitmaakt.

Spin-off El Oasis

Na vier succesvolle seizoenen van Vis a Vis kondigde Fox in mei 2019 een spin-off aan. Daarin draait het om de twee fanfavorieten Maggie Civantos en Najwa Nimri. Beter bekend als Macarena en Zulema. De spin-off toont de criminele activiteiten van het roversduo Maca en Zulema nadat ze zijn ontsnapt uit de gevangenis. Ze willen nog één grote slag slaan voordat ze uit elkaar gaan.

Komt er een Vis a Vis seizoen 6 op Netflix?

Komt er een Vis a Vis seizoen 6 op Netflix? Helaas slecht nieuws voor wie nog hoopte op een zesde seizoen van Vis a Vis. De serie kwam eigenlijk al na vier seizoenen ten einde. “De serie moet eindigen als je verhaal dat vereist. Het vierde seizoen van Vis a Vis handhaaft een zeer hoog niveau van actie, de reeks heeft een intensiteit bereikt waarvan wij nooit gedacht hadden dat de serie het kon bereiken”, legde uitvoerend producent Iván Escobar uit.

“Daarom zijn wij van mening dat we ons op het perfecte moment bevinden om er een eind aan te maken. We kunnen niet toestaan dat Vis a Vis in herhaling valt.” Wel kozen de makers er toen nog voor om een spin-off te maken met de twee fanfavorieten Maggie Civantos en Najwa Nimri in de hoofdrol. Vis a Vis: El Oasis is echter ook meteen het slotstuk van het verhaal. Gelukkig staan er op Netflix wel nog een hele reeks andere Spaanse series.

Wil je als eerste op de hoogte zijn wanneer soortgelijke series naar Netflix komen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?