Laatste nieuws over Netflix

Komt er een seizoen 5 van Sherlock op Netflix?

Sherlock is één van de meest succesvolle BBC-series ooit. In Nederland kunnen we de serie met Benedict Cumberbatch en Martin Freeman in de hoofdrol op Netflix zien. De grote vraag is, komt er een seizoen 5 van Sherlock en zoja wanneer komt Sherlock seizoen 5 op Netflix?

Sherlock een eigentijdse Holmes-versie

In 2010 begon Sherlock en eigentijdse versie van Sherlock Holmes was een doorslaand succes. De Victoriaanse tijd werd verlaten en het verhaal in Londen op 221B Baker Street speelde zich af in het heden en nu. Sherlock, vertolkt door Cumberbatch, is even scherp en arrogant als altijd. Dokter Watson, gespeeld door Freeman, is een oorlogsveteraan uit Afghanistan die net terug is in Londen. Hij zoekt een huis en wordt zo in contact gebracht met Holmes. Het duurt niet lang voor ze een eerste zaak krijgen en vanaf dat moment ontstaat er een haat-liefde verhouding tussen de twee.

Komt er ooit een Sherlock seizoen 5?

Ieder seizoen bestond uit drie afleveringen van anderhalf uur. Tussen de eerste drie seizoenen zaten telkens twee jaar. De agenda’s van met name de twee hoofdrolspelers werden steeds voller en daardoor kwam vervolgens een nieuwjaarsspecial. Begin 2017 kwam alsnog een vierde seizoen, waarna het stil bleef. In hetzelfde ritme zou er begin 2019 een vijfde seizoen moeten komen, maar die kans nihil.

Het is inmiddels de vraag of er ooit een vijfde seizoen van Sherlock zal komen. Schrijver en bedenker Steven Moffat liet al weten dat het erg zal afhangen van de beschikbaarheid van Cumberbatch en Freeman. Daarnaast werd het vierde seizoen van Sherlock matig ontvangen. Het zeer hoge niveau van de eerste seizoenen werd niet opnieuw gehaald en het zou volgens kijkers te moeilijk zijn geworden.

Ondertussen is er ook wat wrevel ontstaan tussen de hoofdrolspelers. Freeman liet zich namelijk ontvallen dat hij vindt dat de fans te veel van de serie verwachten. “De houding is echt: je kunt het maar beter goed maken, anders ben je een eikel. Door hen is het niet meer leuk om Sherlock te maken.” Tegenover The Telegraph heeft Cumberbatch zijn collega van repliek gediend en noemde het zwak om je zo te laten sturen door kijkers.

Wanneer verschijnt Sherlock 5 dan op Netflix?

Komt er dus een vijfde seizoen van Sherlock? Het zal volledig af gaan hangen van de agenda’s van de twee acteurs, of de BBC er nog toekomst in ziet en of schrijver Moffat nog voldoende materiaal heeft. Cumberbatch heeft wel een contract voor een vijfde seizoen, dus dat is een positief teken. Wanneer zou Sherlock seizoen 5 op Netflix verschijnen? Het vierde seizoen verscheen een half jaar na de uitzendingen op de BBC. Die tijd zal er nu dus ook tussen zitten.

Wil je op de hoogte gebracht worden als Sherlock seizoen 5 gemaakt wordt en wanneer deze op Netflix verschijnt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?