Laatste nieuws over Netflix

Komt er tóch een The Queen’s Gambit seizoen 2?

The Queen’s Gambit kwam op 23 oktober 2020 uit op Netflix en sindsdien gonst het om de zoveel maanden van de geruchten. Wordt er misschien toch een seizoen 2 gemaakt? Zo nu en dan lijkt het zelfs alsof er een tweede seizoen aangekondigd is!

The Queen’s Gambit

The Queen’s Gambit is nog steeds een van de best bekeken series op Netflix aller tijden. Showrunners Scott Frank en Allan Scott en bovenal actrice Anya Taylor-Joy wisten alles en iedereen te boeien, mede door het geweldige bronmateriaal, het gelijknamige boek uit 1983 van schrijver Walter Tevis. Gelijk maakte men echter al bekend dat het ging om een zogenaamde ‘limited series’, een miniserie met zeven afleveringen die geen tweede seizoen zou krijgen.

Geen seizoen 2

Nou hebben we inmiddels al een paar keer meegemaakt dat een limited series tóch verlengd werd, dus het is niet helemaal van de pot gerukt om te denken dat dat óók zou kunnen gebeuren met The Queen’s Gambit, zelfs tweeënhalf jaar na dato. Het slechte nieuws is echter: NEE, Netflix is geenszins van plan om zijn hitserie een tweede seizoen te geven. The Queen’s Gambit was een miniserie, is een miniserie en zal altijd een miniserie blijven.

Fake news

Dus als jij op Facebook een post ziet die het tegenovergestelde beweert, bijvoorbeeld van ‘Netflix News’, dan gaat het om fake news. Een grap, lolbroeken die ervan genieten mensen voor de gek te houden. En dat lukt ze in de regel aardig, want op 14 juli schreef het bovengenoemde account dat er officieel een tweede seizoen van The Queen’s Gambit was besteld, en die post verzamelde maar liefst 172.000 likes en werd 20.000 keer gedeeld.

Hack

Het was de tweede tegenvaller in korte tijd voor The Queen’s Gambit-fans, want in januari 2023 werd het Twitter-account van Anya Taylor-Joy gehackt, waarna ze ‘The Queen’s Gambit 2’ tweette. Die tweet verdween even later weer en wij kunnen dus stellen: er zijn momenteel géén plannen voor een tweede seizoen. Basta!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?