Laatste nieuws over Netflix

Komt er een zesde seizoen van House of Cards?

Een week na het verschijnen van House of Cards seizoen 5 is inmiddels de prangende vraag of er ook nog een zesde seizoen van House of Cards zal verschijnen. Een officiële verklaring van Netflix is er nog niet gekomen over het vervolg of het cancelen van de hitserie. En zo ja, wanneer komt seizoen 6? We hebben de huidige stand van zaken op een rijtje gezet.

Nieuwe wending, aankondiging zeer wisselend

Het meest recente seizoen van HoC bracht ons opnieuw in de achtbaan met Frank en Claire Underwood. Ze moesten de zware verkiezingsstrijd zien te winnen, afrekenen met terreur en dat alles bracht uiteindelijk een grote en verrassende ontknoping in de seizoensfinale. Het open einde maakt het in ieder geval mogelijk om seizoen 6 te maken van House of Cards.

Waar Netflix van Orange is the New Black vorig jaar gelijk drie nieuwe seizoenen bestelde, is het met HoC iedere keer weer afwachten. De afgelopen jaren is Netflix zeer wisselend geweest met de aankondiging van een nieuw seizoen. Zo werd het vierde seizoen pas anderhalve maand na het verschijnen van het derde seizoen besteld, terwijl het vijfde seizoen al ruim een maand voor de lancering van seizoen vier werd aangekondigd. Dat er momenteel dus nog niets bekend is gemaakt, is dan ook niet zorgwekkend.

Recescenten kritisch, cijfers goed

In de week voor het verschijnen van het nieuwe seizoen waren de recensies in de Nederlandse media kritisch. De hoge lat die House of Cards heeft gelegd werd in hun ogen niet gehaald en met name het verrassingseffect was verdwenen. De beoordelingscijfers van de kijkers zijn voorlopig wel in orde. Op IMDb zijn de losse afleveringen beoordeeld met cijfers schommelend van 8,5 tot 9,6. De voorlaatste aflevering van het seizoen haalde de 9,6.

Makers nog niet klaar, Robin Wright grapt over Trump

Showrunners Frank Pugliese en Melissa James Gibbon hebben aan onder meer The Hollywood Reporter laten optekenen dat ze nog lang niet klaar zijn met het verhaal en nog veel paden hebben om te bewandelen. Robin Wright speelt Claire Underwood, maar ze is ook één van de executive producers. Ze sprak in een interview met Deadline al over seizoen 6 van House of Cards. “Donald Trump heeft al onze ideeën gestolen voor seizoen zes”, grapte ze. Daarnaast liet ze ook weten dat de producers al een eind van de serie hebben gepland, maar op details wilde ze niet ingaan.

Wanneer seizoen 6 House of Cards?

Inmiddels is duidelijk geworden dat dat er nog één seizoen komt van House of Cards. Het zesde seizoen is dan ook direct het allerlaatste seizoen van de reeks. Ook is eindelijk bekendgemaakt wanneer we het laatste seizoen kunnen verwachten. House of Cards seizoen 6 verschijnt op 2 november in één keer bij Netflix. Het seizoen telt acht afleveringen en heeft Claire Underwood in de hoofdrol.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?