Laatste nieuws over Netflix

Komt Harry Potter binnenkort op Netflix?

Harry Potter is nog altijd mateloos populair, maar Netflix heeft de films over de zeven Harry Potterboeken niet in zijn aanbod zitten. Het is dan ook de vraag of de Harry Potter films ooit op Netflix komen. Voor hoe het er nu naar uitziet, hoeven we Harry Potter de komende tijd helaas nog niet op Netflix te verwachten. Wel is de reeks te bekijken bij Pathe Thuis.

Zweinstein

De Harry Potterfilms zijn gebaseerd op de boeken van J. K. Rowling en komen voornamelijk met Kerstmis weer extra onder de aandacht. In de films zien we hoe de jonge Harry Potter opgegroeid als tovenaar. In het begin studeert hij nog samen met zijn beste vrienden Ronald Wemel en Hermelien Griffel aan Zweinstein, maar in de loop van het verhaal groeit hij steeds meer op tot een volwassene.

Lees hier waarom Harry Potter niet op 1 november 2018 op Netflix verschijnt

In de films zien we ook dat Harry Potter wraak neemt op Heer Voldemort. Als Harry Potter merkt dat hij de man is die zijn ouders heeft vermoord in de hoop onsterfelijk te worden, gaat Harry het gevecht met hem aan. Inmiddels zijn er acht Harry Potterfilms verschenen. Het laatste boek werd verfilmd in twee delen.

Komt Harry Potter binnenkort op Netflix?

Om films en series op Netflix te krijgen, moet de streamingdienst de rechten ervan kopen voor de landen waarin het de films en series aan wil bieden. In het geval van Harry Potter ligt dat nogal lastig, omdat SBS6 in Nederland de uitzendrechten heeft voor de films. In andere landen is dat weer anders geregeld. Zo kun je een aantal van de Harry Potterfilms wel bekijken in Australië en Nieuw-Zeeland.

Voor de films van Harry Potter is logischerwijs ook veel concurrentie om de rechten in handen te krijgen. Hierdoor zal Netflix automatisch meer geld op tafel moeten leggen om de uitzendrechten voor zich te winnen. Tot op heden heeft de streamingdienst er nog niet voor gekozen om dat te doen. Het is echter niet ondenkbaar dat Netflix in de toekomst alsnog een poging waagt en er met de uitzendrechten van de zeven films vandoor gaat. Voor nu zijn de films te bekijken bij Pathe Thuis.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als het bekend is of Harry Potter toch op Netflix verschijnt? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?