Laatste nieuws over Netflix

Komt House of the Dragon op Netflix?

Komt House of the Dragon op Netflix? De eerste grote spin-off van Game of Thrones heeft lang op zich laten wachten, maar nu is het eindelijk zover. Het eerste seizoen verschijnt, maar waar is deze te kijken? Komt House of the Dragon ook op Netflix in Nederland?

House of the Dragon: spin-off Game of Thrones

Acht seizoenen lang draaide Game of Thrones, door velen gezien als de grootste serie aller tijden. In het voorjaar van 2019 kwam er een einde aan het verhaal, maar er waren al veel spin-offs aangekondigd. Mede door de pandemie duurde het langer dan verwacht voor er eindelijk een productie klaar zou zijn. Het is House of the Dragon geworden, een zogenaamde prequel. De spin-off van Game of Thrones is gebaseerd op het boek Fire & Blood, eveneens geschreven door George R.R. Martin.

Hier gaat House of the Dragon over

In House of the Dragon gaat het over de familie Targaryen. In Game of Thrones maakten we al kennis met Daenerys Targaryen, oftewel The Mother of Dragons. Nu draaien we de tijd terug, een goede tweehonderd jaar. Het draait in House of the Dragon om de voorouders van de familie Targaryen. In Westeros is deze familie aan de macht, over liefst zeven koninkrijken. Alles loopt op rolletjes tot koning Viserys Targaryen komt te overlijden. Want de troonopvolging zorgt voor een hevige familieoorlog. Het eerste seizoen van House of the Dragon bestaat uit tien afleveringen, iedere episode zou een slordige twintig miljoen euro hebben gekost.

Komt House of the Dragon op Netflix?

Komt de serie House of the Dragon op Netflix? Daar kunnen we helaas kort en bondig over zijn… nee. De serie is gemaakt door HBO en series van HBO zijn in Nederland nog nooit op Netflix verschenen. Deze waren eerst altijd via Ziggo te bekijken en sinds dit jaar heeft ook HBO een eigen streamingdienst: HBO Max. Hier worden al hun eigen films en series exclusief vertoond. Op Netflix zal House of the Dragon dan ook niet verschijnen. Dat geldt overigens ook voor de eveneens veelbesproken Lord of the Rings-serie, die op Amazon Prime Video verschijnt. Alleen deze dienst zal The Ring of Power gaan uitzenden.

Op welk boek is House of the Dragon gebaseerd?

Net zoals Game of Thrones komt House of the Dragon van de hand van George R.R. Martin. Het eerste seizoen van House of the Dragon is gebaseerd op Fire & Blood.

Staan er op Netflix series zoals House of the Dragon online?

Een direct vergelijkbare serie zoals House of the Dragon is op Netflix moeilijk aan te wijzen. Wel zijn er reeksen in hetzelfde genre. Denk dan aan The Sandman, Shadow and Bone, The Last Kingdom, Vikings en The Witcher.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?