Laatste nieuws over Netflix

Komt Manifest seizoen 5 op Netflix?

Wanneer komt Manifest seizoen 5 op Netflix? Een vraag die we helaas negatief moeten beantwoorden. Want er zal geen vervolg meer worden gemaakt op Manifest. Tenminste, niet in de nabije toekomst. Er is voorlopig een punt achter Manifest gezet, waardoor er geen vijfde seizoen komt. Sterker nog, de maker hoopt dat niemand behoefte heeft aan een Manifest seizoen 5 op Netflix.

Volledig afgerond

Die tekst heeft uiteraard enige uitleg nodig. Seriemaker Jeff Rake was voor het verschijnen van het laatste deel heel duidelijk. Zijn ambitieuze plan was om alle verhaallijnen zo goed als mogelijk af te ronden. Hij wilde namelijk niet dat Manifest net zo ging eindigen als Lost, waar de makers ook lost waren geraakt in de verhaallijnen.

Komt Manifest seizoen 5 op Netflix?

Komt er een vijfde seizoen van Manifest op Netflix? Nee dus. Manifest werd eigenlijk na drie seizoenen al gecanceld door NBC. Netflix had de serie echter op hun streamingdienst geplaatst en de kijkcijfers in de Verenigde Staten gingen volledig door het dak. Dat was voldoende aanleiding voor Netflix om in navolging van onder meer Lucifer en Designated Surivor de serie te redden.

Netflix bestelde een extra lang vierde seizoen van Manifest, zodat Jeff Rake en zijn team het verhaal helemaal af kon ronden. Mede door de pandemie namen de opnames langer in beslag dan gepland, waardoor het seizoen ook in twee delen is gesplitst. Op 2 juni 2023 kwamen de laatste afleveringen online.

Flight 828 is klaar

Manifest seizoen 5 komt echter dus niet op Netflix. De maker heeft zijn verhaal verteld en de reis van Flight 828 is klaar. Komt er nog meer een vervolg? Dat valt in het huidige serieland niet uit te sluiten. Heel veel geliefde series hebben namelijk nog een revival gekregen in de afgelopen jaren. Maar door het karakter van Manifest en het specifieke verhaal is de kans hier eigenlijk zo goed als nul voor. Wil je verdwalen in andere apocalyptische series? Waag je dan eens aan Travelers, Into the Night, Snowpiercer of The Rain.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?