Laatste nieuws over Netflix

Komt Midsomer Murders op Netflix?

Komt Midsomer Murders op Netflix? De crimeserie is bijna niet meer weg te denken, want inmiddels zijn er ruim twintig seizoenen verschenen. De hoofdrolspelers zijn allemaal vervangen, toch blijft de serie even sterk. Maar komt Midsomer Murders ooit het aanbod van Netflix verrijken? In het verleden hebben er zelfs al seizoenen op de streamingdienst gestaan!

Moorden in het sprookjesachtige Midsomer

Midsomer is een fictief graafschap in Engeland, waar ieder dorpje even schilderachtig is. Toch worden er aan de lopende band moorden gepleegd en vaak de meest absurde. Midsomer Murders is gebaseerd op de boeken van Caroline Graham. Tom Barnaby en zijn assistent Troy hebben de schone taak om alle moorden op te lossen.

De knipoog die in de serie is verwerkt is voor een groot deel de kracht van Midsomer Murders. Dat is ook waarom het uiteindelijk weinig heeft uitgemaakt dat Barnaby door de jaren heen nieuwe assistenten kreeg en zelf uiteindelijk ook de serie verliet om door zijn ‘neef’ John Barnaby te worden opgevolgd.

Komt Midsomer Murders op Netflix?

De vraag is of Midsomer Murders ooit op Netflix komt. En eigenlijk moet de vraag zijn of Midsomer Murders terug zal keren naar de streamingdienst. Bij de lancering van de dienst waren er namelijk vier seizoenen van Midsomer Murders te vinden op Netflix. De rechten hiervan verliepen en werden om onbekende reden niet verlengd.

Inmiddels zijn er al ruim twintig seizoenen gemaakt en wordt er met enige regelmaat gevraagd om Midsomer Murders. Op dit moment zijn er alleen geen indicaties dat Netflix opnieuw de rechten zal kopen. In andere landen is de serie namelijk ook niet beschikbaar. In Nederland wordt de reeks zowel door BBC First als de KRO/NCRV uitgezonden. Tijdens het wachten staan er wel een aantal vergelijkbare crimeseries op Netflix, zoals Hinterland, Vexed, The Bletchley Circle en Beck.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als bekend of Midsomer Murders op Netflix verschijnt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?