Laatste nieuws over Netflix

Komt Oppenheimer op Netflix?

Komt Oppenheimer op Netflix? Dé kaskraker van de zomer van 2023, Oppenheimer dus, draait vanaf 23 juli in de Nederlandse bioscopen, maar kunnen we de film binnenkort óók op Netflix verwachten? Of vist de streamingdienst sowieso achter het net?

Oppenheimer

De film Oppenheimer draait om J. Robert Oppenheimer. Deze wetenschapper heeft de leiding over het zeer geheime Manhattanproject. Hij voert een team aan met daarin onder meer de Hongaarse wetenschapper Edward Teller, de grondlegger van de waterstofbom. Oppenheimer is getrouwd met Katherine, maar heeft in het geheim een affaire met Jean Tatlock, die weer lid is van de Communistische Partij. De overheid ziet haar als een groot veiligheidsrisico! Uiteindelijk is Oppenheimer verantwoordelijk voor de uitvinding van de atoombom. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, waar je alles over kunt lezen in dit artikel!

Oppenheimer is geregisseerd door Christopher Nolan (Inception, Interstellar) en de hoofdrollen worden gespeeld door Cillian Murphy (Robert Oppenheimer), Matt Damon (Edward Teller), Emily Blunt (Katherine ‘Kitty’ Oppenheimer) en Florence Pugh (Jean Tatlock). De film scoort een 8,8 op IMDb en 94 procent ‘fresh’ op Rotten Tomatoes.

Komt Oppenheimer naar Netflix?

Komt Oppenheimer naar Netflix? Het antwoord op die vraag is bijzonder snel gegeven en luidt ‘nee’. De kaskraker is namelijk ‘eigendom’ van het filmhuis Universal, dat samenwerkt met de streamingdienst SkyShowtime, een concurrent van Netflix. Dat krijgt dus op termijn de beschikking over Oppenheimer. Maar… jawel, er is een ‘maar’. Oppenheimer komt natuurlijk wel op Pathé Thuis te staan. Wanneer precies is onbekend, maar we kunnen natuurlijk wel een gokje wagen. Vermoedelijk zal dat in het vierde kwartaal van 2023 zijn. De kans is in ieder geval groot dat je in de herfst- of kerstvakantie van dit jaar inschakelen op Pathé Thuis om Oppenheimer te checken!

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als Elemental toch op Netflix verschijnt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?