Laatste nieuws over Netflix

Komt Spider-Man: No Way Home op Netflix?

Komt Spider-Man: No Way Home op Netflix? De film met Tom Holland en Zendaya in de hoofdrollen is één van de kaskrakers van het najaar van 2021. Maar wanneer kunnen we de film op de streamingdienst verwachten? Wat het antwoord op die vraag ook is, de nieuwste Spider-Man staat nu op Pathé Thuis!

Spider-Man ontmaskerd

Voor de allereerste keer in de geschiedenis van Spider-Man op het witte doek, is onze ‘friendly neighbourhood Spider-Man‘ ontmaskerd. In Spider-Man: No Way Home kan hij zijn normale, alledaagse leventjes niet meer gescheiden houden van zijn ontzettend gevaarlijke leven als superheld. En als hij Doctor Strange om hulp vraagt, komt er meer op het spel te staan dan ooit tevoren. Dit dwingt Peter Parker (de man achter het masker) om onder ogen te zien wat het nou écht betekent om Spider-Man te zijn…

De cast van Spider-Man: No Way Home is werkelijk waar fantastisch te noemen, met onder meer: Jamie Foxx, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Zendaya, Willem Dafoe, Jon Favreau, J.K. Simmons, en misschien komen Andrew Garfield en Tobey Maguire ook wel langsslingeren…

‘Spider-Man-deal’ tussen Sony en Netflix

Nu rijst de vraag: komt Spider-Man: No Way Home ook op Netflix? Het antwoord op die vraag is ‘ja’, maar hier zitten wel wat haken en ogen aan. Én het is een beetje een gek verhaal: de Spider-Man-franchise komt oorspronkelijk uit de hoge hoed van Marvel, maar de rechten liggen bij Sony. En dat heeft een tijdje geleden een ‘exclusiviteitsdeal’ gesloten met Netflix. Spider-Man: No Way Home is daarom eerder op Netflix te bekijken dan op Disney+.

Exclusieve window

De genoemde deal steekt als volgt in elkaar: Sony heeft hun eigen filmhuis met Sony Pictures Entertainment (SPE). Netflix mag als eerste streamingdienst besluiten of ze een film aankopen op te streamen of niet. Deze deal gaat in vanaf 2022 en films waar in ieder geval naar gekeken zal worden zijn Morbius, Uncharted, Where the Crawdads Sing en Bullet Trains. Deze films zullen eerst in de bioscoop te zien zullen zijn en daarna is Netflix de eerste streamingdienst die de film mag aankopen. Dit geldt dus echter óók voor enkele Marvel-films: Spider-Man én Venom. Vermoedelijk zullen deze kaskrakers dus erg lang absent zijn in de Marvel-bibliotheek van Disney+. Netflix heeft namelijk een exclusieve window van achttien maanden.

Wanneer komt Spider-Man: No Way Home op Netflix?

Maar… wanneer komt Spider-Man: No Way Home nou precies op Netflix? Dat is niet met zekerheid te zeggen, maar vóór juni 2022 moet dat varkentje wel gewassen zijn. Inmiddels is Spider-Man al naar Pathé Thuis geslingerd, waarna Netflix aan de beurt is!

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als bekend is wanneer Spider-Man: No Way Home op Netflix verschijnt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?