Laatste nieuws over Netflix

Komt The Fall of the House of Usher seizoen 2 op Netflix?

Komt The Fall of the House of Usher seizoen 2 op Netflix en zoja wanneer? Een vraag die de horrorserie oproept, want het was een klapper in de Halloween-periode. Er is alleen teleurstellend nieuws, want de maker van de serie heeft Netflix verlaten. Een tweede seizoen van The Fall of the House of Usher zit er dan ook niet echt in. We leggen uit hoe dit zit.

Edgar Allen Poe

Eén van de meest geroemd horrorschrijvers is Edgar Allen Poe. Zijn werk dateert al van bijna tweehonderd jaar geleden, maar nog altijd wordt er gebruik van gemaakt. Want hij was één van de grondleggers van de mysterieuze en vooral macabere verhalen. Zo ook The Fall of the House of Usher, dit werk schreef Poe in 1839 en Mike Flanagan is er nu mee aan de slag gegaan.

Vijfde Flanagan-serie op Netflix

Voor Mike Flanagan begon het op Netflix allemaal met The Haunting of Hill House. Vanaf dat moment zorgde hij voor diverse horrorverhalen, die allemaal uit één los verhaal bestonden. The Haunting of Bly Manor, Midnight Mass en The Midnight Club werden de afgelopen jaren gelanceerd. The Fall of the House of Usher is daarvan de vijfde. Een steenrijke familie wordt geconfronteerd met hun verleden als een mysterieuze vrouw verschijnt. En diverse erfgenamen sterven op mysterieuze en vooral lugubere wijze.

Komt The Fall of the House of Usher seizoen 2 op Netflix?

The Fall of the House of Usher zal geen tweede seizoen krijgen op Netflix. Dit is tweeledig. In de eerste plaats maakt Mike Flanagan nagenoeg alleen maar losse verhalen van één seizoen. Zoals gezegd is The Fall of the House of Usher gebaseerd op een verhaal van Edgar Allen Poe en na het eerste seizoen volledig afgerond. Er is dus nooit de intentie geweest om een The Fall of the House of Usher seizoen 2 te maken door Netflix.

Daar komt bij dat Mike Flanagan in december 2022 bekend heeft gemaakt dat hij zijn aflopende contract met Netflix niet ging verlengen. Het bleek een publiek geheim dat Flanagan al akkoord was met Amazon, om in het vervolg voor deze streamingdienst te gaan werken. Nieuw werk van de maker kan dus bij deze dienst verwacht worden en niet langer bij Netflix. Zo is The Fall of the House of Usher dus de laatste horrorserie van de hand van Flanagan die we op Netflix kunnen verwachten.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?