Laatste nieuws over Netflix

Komt Uncharted op Netflix?

Komt Uncharted op Netflix? De film met Tom Holland en Mark Wahlberg in de hoofdrollen is één van de kaskrakers van het 2022. Maar wanneer kunnen we de film op Netflix verwachten, of komt de actiefilm éérst op Pathé Thuis?

Schatzoeken in games… en de bios

De Uncharted-film is natuurlijk gebaseerd op de diverse Uncharted-spellen, ontwikkeld en uitgegeven door gamestudio Naughty Dog (ook wel bekend van The Last of Us). Sinds jaar en dag is Uncharted een zogenaamde ‘PlayStation exclusive’, wat zoveel betekent als dat de spellen niet uitkomen voor de Xbox. Wél is het verhaal op weg naar het witte doek: op 10 februari 2022 gaat de film in première in de bioscopen.

In Uncharted gaat de jonge en behendige avonturier annex schatzoeker Nathan Drake (Holland) voor het eerst op avontuur! Dat doet hij samen met zijn partner, lolbroek Victor ‘Sully’ Sullivan (Wahlberg). Met zijn tweeën maken ze een gevaarlijke reis om de wereld op zoek naar ‘de grootste schat die nooit is gevonden’. Tegelijkertijd komen Nathan en Sully op het spoor van Nathans vermiste broer.

‘Uncharted-deal’ tussen Sony en Netflix

Nu rijst de vraag: komt Uncharted ook op Netflix? Het antwoord op die vraag is ‘ja’. Rechtenhouders Sony sloot een tijdje geleden een zogenaamde ‘exclusiviteitsdeal’ met de streamingdienst: dat betekent dat diverse films uit de catalogus van de Japanse conglomeraat naar Netflix komen. Uncharted is daar onderdeel van, zo weten we nu al een tijdje.

De genoemde deal steekt als volgt in elkaar: Sony heeft hun eigen filmhuis met Sony Pictures Entertainment (SPE). Netflix mag als eerste streamingdienst besluiten of ze een film aankopen op te streamen of niet. Deze deal gaat in vanaf 2022 en films waar in ieder geval naar gekeken zal worden zijn (naast Uncharted en de Spider-Man-franchise) Morbius, Where the Crawdads Sing en Bullet Trains. Deze films zullen eerst in de bioscoop te zien zullen zijn en daarna is Netflix de eerste streamingdienst die de film mag aankopen. Wat volgt is een exclusieve window van achttien maanden.

Wanneer komt Uncharted op Netflix?

Maar… wanneer komt Uncharted nou precies op Netflix? Dat is niet met zekerheid te zeggen, maar de verwachting is dat het zeker nog wel een half jaartje zal duren voordat de avonturenfilm online te bekijken is. Daarvóór klimt en klautert Nathan Drake zich echter nog een weg naar Pathé Thuis, waarna Netflix aan de beurt is!

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als bekend is wanneer Uncharted op Netflix verschijnt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Ben jij benieuwd wanneer Spider-Man: No Way Home aan de beurt is? Check dan dit artikel!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?