Laatste nieuws over Netflix

Kostuumdrama Persuasion met Dakota Johnson binnenkort al op Netflix

Er is een nieuw kostuumdrama onderweg naar Netflix, getiteld Persuasion. Dakota Johnson, bekend van de Fifty Shades-filmreeks, speelt de hoofdrol in deze verfilming van het gelijknamige boek van Jane Austen.

Liefdesdriehoek

Persuasion vertelt het verhaal de hopeloos romantische Anne Elliot (Johnson), een jonge vrouw die in het verleden noodgedwongen gedag zei tegen haar geliefde, marineofficier Frederick Wentworth (Cosmo Jarvis), omdat haar snobistische familie hem niet goed genoeg vond. Wanneer haar ex-liefje na acht jaar opnieuw opduikt, lijkt er echter weer iets moois op te bloeien. Maar dan komt haar vaders neef William Elliot (Henry Golding) opeens ten tonele… En hij lijkt Anne ook wel te willen schaken.

Originele verhaal met twist

Netflix heeft een trailer van het aankomende kostuumdrama gereleaset, en als we die bekijken lijkt het alsof de film getrouw is aan het verhaal van de roman van Austen. Dat is echter niet het geval, zo verzekeren de makers ons. Het drama wordt namelijk ‘quirkier‘ (eigenzinnig, grappig, in ieder geval met een twist). In Persuasion richt Dakota Johnson zich namelijk meermaals tot de kijkers, om haar relaties met de cast van wat duiding te voorzien. Wat dat betreft wijkt de film dus af van het boek.

Het is overigens zéker niet voor het eerst dat de desbetreffende roman verfilmd wordt. Dat was immers in 2007 (met Sally Hawkins en Rupert Penry-Jones in de hoofdrollen), in 1995 (Amanda Root en Ciarán Hinds) én in 1995 (een miniserie) al het geval. Het moge duidelijk zijn dat het originele verhaal van Austen razend populair is. En dit keer maakt theaterregisseur Carrie Cracknell haar filmdebuut om het geheel vorm te geven.

Persuasion op Netflix

Wie denkt dat hij nog wel even moet wachten op de release van deze film, heeft het overigens mis. Netflix maakt namelijk bekend dat Persuasion al op 15 juli aanstaande in première gaat. Nog maar een maandje geduld dus!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?