Laatste nieuws over Netflix

Krijgen we dan toch nog een nieuw seizoen van Sherlock?

Het laatste seizoen van Sherlock werd in 2017 gereleaset en daarna werd het elk jaar wat stiller rond de serie van de BBC, die lang op Netflix te vinden was. Maar… is de show dood en begraven of krijgen we tóch nog nieuwe afleveringen?

Bal ligt bij Cumberbatch en Freeman

Als het aan showrunner Steven Moffat (ook bekend van Doctor Who en Inside Man) ligt in ieder geval wel. Maar de seriemaker stelt in gesprek met de BBC-show Today dat het geheel afhankelijk is van de beide hoofdrolspelers Benedict Cumberbatch (Sherlock) en Martin Freeman (Watson). Moffat staat zelf te trappelen en zegt dat hij liever vandaag dan morgen begint met het schrijven van het script, maar dat is natuurlijk zinloos als Cumberbatch en Freeman er geen zin in hebben.

“Ze hebben nu wel betere dingen te doen”, doelt Moffat op de rollen die de twee acteurs vertolken in het Marvel Cinematic Universe, die van Doctor Strange (Cumberbatch) en Everett K. Ross (Freeman). Daarna smeekt hij: “Martin en Benedict, willen jullie alsjeblieft terugkomen…?”

‘Zeg nooit nooit’

In november 2021 wilde Benedict Cumberbatch het idee voor een vijfde Sherlock-seizoen niet helemaal afschieten: “Ik ben verliefd op dat karakter. Maar… het is gewoon… de omstandigheden moeten perfect zijn en ik denk dat het nu misschien wat te vroeg is om de serie nieuw leven in te blazen. Het was geweldig, maar Sherlock heeft voorlopig zijn langste tijd gehad. Al betekent dat niet dat het in de toekomst niet alsnog zou kunnen gebeuren…”

Martin Freeman vertelde op zijn beurt in The Jonathan Ross Show dat hij fan is van ‘dingen met een einde’, al voegde hij daaraan toe dat hij altijd openstaat voor een goed idee en een fantastisch script: “Als er iets langskomt wat ons allemaal overtuigt – en dan bedoel ik ook echt iedereen – dan staat mijn deur altijd open!”

Inside Man

Momenteel kun je op Netflix je hart ophalen met een andere serie van Steven Moffat, het bovengenoemde Inside Man met in de hoofdrol David Tennant. De show volgt vier personages: een dodencelgevangene in de Verenigde Staten, een dominee in een rustig Engels plaatsje, een journalist die op jacht is naar een verhaal en een docent wiskunde. Deze karakters krijgen op geheel onverwachte wijze met elkaar te maken!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?