Laatste nieuws over Netflix

Krijgen we toch nog een The OA seizoen 3 op Netflix of elders?

The OA is een soort OG op Netflix, een ‘Original Gangster’. Het was één van de allereerste Netflix Originals die de streamingdienst in de markt zette, maar na twee seizoenen werd er een streep gezet door de mysterieuze serie. Wordt die binnenkort tot leven gewekt?

The OA

Misschien ben jij wel helemaal vergeten waar The OA nou precies over ging. De serie werd in ieder geval gemaakt door Brit Marling (samen met Zal Batmanglij), die ook een rolletje speelde in het verhaal. Dat gold echter ook voor onder meer Emory Cohen, Phyllis Smith, Alice Krige, Patrick Gibson, Scott Wilson, Brandon Perea en Sharon Van Etten. Het verhaal ging over Prairie Johnson, een jonge en tevens blinde vrouw die gekidnapt werd maar jaren later opeens weer opdook mét zicht. Vervolgens ging ze in een andere dimensie de strijd aan met haar boeman, om andere slachtoffers te redden.

Kostenplaatje

In gesprek met The GQ doet Marling nu een boekje open over het verdwijnen van The OA: “We waren zo ongelooflijk verdrietig en hebben zelf eventjes gehuild. De mensen die verantwoordelijk waren voor de serie stopten er ontzettend veel liefde in, maar op een gegeven moment werd er een beslissing genomen waar wij niets over te zeggen hadden. Netflix vond gewoonweg dat The OA te veel kostte. De serie had een grote ‘following‘, heel erg veel fans, maar dat maakte ze niet uit.”

Comeback

Zou The OA niet terug kunnen keren? “Wij zijn niet de eigenaar van de rechten, maar zoiets zag je natuurlijk wel bij Twin Peaks, dat na een lange tijd van afwezigheid terugkeerde. Juridisch gezien is het allemaal niet onmogelijk, maar het heeft wel een hele hoop voeten in aarde. Zal en ik praten er in ieder geval weleens over…”

Toekomstmuziek

Komt de ‘Sci-Fi-serie’ terug, wordt The OA weer tot leven gewekt, dan zal dat wel ergens ver in de toekomst zijn. Brit Marling heeft nu een balletje opgegooid en misschien is er wel een streamingdienst die toehapt. Maar: ‘als-als-als’, niets is zeker!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?