Laatste nieuws over Netflix

Krijgt Orange is the New Black een spin-off?

Het zevende seizoen van Orange is the New Black is komende zomer misschien toch niet het einde van de populaire serie. Het originele verhaal wordt dan wel stopgezet, de makers zijn in gesprek over een sequel. Daarmee komt er dan dus een spin-off van de gevangenisserie op Netflix.

Orange is the New Black stopt op een hoogtepunt

The Hollywood Reporter komt met het verrassende nieuws, een maand nadat de cast van Orange is the New Black bekendmaakte dat het zevende seizoen ook het finaleseizoen zou worden. Kevin Beggs, directeur van Lionsgate TV Group, heeft nu laten weten dat er gesproken wordt over een mogelijk vervolg. “We zijn heel trots dat Orange is the New Black zo lang heeft gedraaid. Het is één van de best bekeken series op Netflix. We stoppen op een hoogtepunt.”

Spin-off OITNB loopt wel tegen problemen aan

Daarmee is het nog niet volledig gedaan. “We zijn al in gesprek. Wanneer het moment daar is, zullen we verder praten over een potentiële sequel.” Volgens The Hollywood Reporter wordt er al langere tijd gesproken over een mogelijk vervolg. Daar zitten alleen wel een aantal haken en ogen aan. Netflix heeft de exclusieve streamingrechten van Orange is the New Black, maar het is nog geen garantie dat dit ook het geval is bij een mogelijke spin-off. Tegelijkertijd is schrijver en bedenker Jenji Kohan inmiddels exclusief in dienst bij Netflix.

Welke route gaat sequel Orange is the New Black bewandelen?

De vraag die gelijk opkomt is welke richting er gekozen zal worden voor een sequel van Orange is the New Black. Met een sequel (vervolg) geven de makers alvast duidelijk aan dat er geen verhaal zal worden verteld uit het verleden, zoals bijvoorbeeld gedaan wordt met Better Call Saul dat zich afspeelt vóór Breaking Bad. Wordt in de sequel de huidige gevangenis gebruikt als vertrouwd onderkomen, of worden juist ex-gevangenen gevolgd in hun leven buiten de cel. Een optie is ook om juist naar een volledig nieuwe gevangenis te verhuizen óf ex-gevangenen keren terug doordat ze opnieuw in de fout zijn gegaan terug in de cel. Al deze opties lijken voorlopig nog open te liggen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?