Laatste nieuws over Netflix

Krijgt Suits dan toch een tiende seizoen?

Suits is weer helemaal hot. De serie was natuurlijk al populair, maar die populariteit heeft nu een vlucht genomen omdat de advocatenshow in de Verenigde Staten nu ook op Netflix staat. Suits breekt record na record, maar nu rijst de vraag: wordt de serie dan ook nieuw leven ingeblazen?

Krijgt Suits een tiende seizoen?

Suits telt nu negen seizoenen, die in Nederland allemaal op Netflix staan. In Amerika werkt het allemaal net wat anders (dat weet je inmiddels wel), want daar telt de serie op Netflix acht seizoenen en beschikt de zender Peacock over de rechten van de negende en laatste reeks. Hoe dan ook: krijgt Suits misschien een tiende seizoen? Aaron Korsh, de bedenker van de show, heeft daar inmiddels wat over gezegd in een Q&A (een vraag-antwoordgesprek) op Twitter.

“Laat me maar meteen beginnen te zeggen dat er momenteel geen Suits-reboot in de steigers staat”, aldus Korsh. Maar wat moet er gebeuren om dat te veranderen? “Dan moeten de stakingen ophouden, een netwerk of streamingservice moet een balletje opgooien en wij moeten er natuurlijk ook allemaal wat voor voelen. Het is niet klaar als een klontje…”

Netflix, Peacock of USA

Korsh’ eerste punt moet toch wel goed komen? Netflix, Peacock of USA (de originele zendgemachtigde) moet haast wel gek zijn om het níét te proberen. De consument, of de kijker, lijkt in ieder geval te smachten naar een vervolg en een seizoen 10 zou daarom vrijwel zeker metéén heel erg populair zijn.

Meghan Markle en Patrick J. Adams

De cast kan echter een probleempje vormen. Het is wel duidelijk dat Meghan Markle (Rachel Zane) niet staat te springen om terug te keren op tv, of… als zij en prins Harry geld nodig hebben, misschien dat er dan iets aan kan veranderen… Patrick J. Adams, die hoofdpersonage Mike Ross speelt in de show, nam ook al voortijdig afscheid van Suits en… ook hier is het de vraag of hij ‘ja’ zegt tegen een zogenaamde revival. Maar als Gabriel Macht (Harvey Specter), Sarah Rafferty (Donna Paulsen), Rick Hoffman (Louis Litt) en al die anderen wél oren hebben naar een comeback, waarom dan ook niet?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?