Laatste nieuws over Netflix

‘La Casa de Papel al verlengd voor vijfde seizoen’

La Casa de Papel seizoen 4

La Casa de Papel krijgt ook een vijfde seizoen met opnieuw Alvaro Morte als El Profesor in de hoofdrol. Dat brengen Spaanse media naar buiten, er is echter nog geen officiële bevestiging van Netflix.

Geruchten over seizoen 4 in januari

Afgelopen zomer verscheen het langverwachte derde seizoen met een flinke cliffhanger. Het was dan ook goed dat er al een vierde seizoen was besteld en – zo bleek al snel – al was opgenomen. Er hoeft dan ook geen jaar te worden gewacht op het nieuwe seizoen, de periode die gebruikelijk tussen twee seizoenen zit. Er gaan de laatste weken sterke geruchten dat seizoen 4 van La Casa de Papel al in januari 2020 zal verschijnen. Nu ziet het er naar uit dat dit niet het slotstuk zal zijn.

La Casa de Papel seizoen 5

Een vijfde seizoen van La Casa de Papel zou door Netflix al zijn besteld, zo meldt Formula TV en al snel diverse Spaanse kranten. De opnames van het nieuwe seizoen zouden begin 2020 van start gaan. De pre-productiefase van het team van showrunner Alex Pina is nu al van start en de verwachting van Formula TV is dat er opnieuw zal worden gekozen voor een verhaal dat in twee seizoenen zal worden gedeeld. In dat geval komt er dus óók nog een zesde seizoen.

Wordt Spanje verlaten?

De grote vraag is of de bende actief zal blijven in Spanje, of dat er ook in andere landen zal worden toegeslagen. Pina heeft zich daar al over uitgelaten. “Er gingen stemmen op om naar het buitenland te gaan, zelfs Fort Knox is genoemd. Maar La Casa de Papel heeft een Latijnse uitstraling. De deur gaat misschien open voor een overval in Zuid-Amerika, maar de Angelsaksische sfeer zou de karakteristieke smaak van de serie doen verdwijnen.”

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als La Casa de Papel seizoen 4 op Netflix komt? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!